Nieuws
24-09-2015 | Door Iep van der Meer

Team De Rooy gaat tòch deelnemen aan de Zuid Amerikaanse Dakar-editie van 2016. Dat meldt het team op zijn Facebook pagina. De aanleiding om niet te gaan was de afwezigheid van trajecten waarbij over honderden kilometers door zandduinen zou worden gereden, de favoriete bezigheid van De Rooy. Ook maakte Gerard de Rooy zich zorgen over een gebrek aan ruimte voor de trucks, die teveel in het vaarwater van andere Dakar-deelnemers zou komen. ”Daardoor riskeren dat we in elkaars stof in een soort van treintje rijden door de woestijn”, aldus De Rooy.

Echter na overleg met de ASO, dat de Dakar-rally organiseert, en na overleg met Iveco en sponsor Petronas, gaat het team nu toch. ”De ASO heeft me een afwisselend parcours gegarandeerd, met zoveel zand als mogelijk”, zegt Gerard de Rooy op Facebook. Het team gaat voor niets minder dan de winst. De drie trucks van het team worden bestuurd door Gerard de Rooy, Ton van Genugten en Ales Loprais.

Volgende maand treden de drie trucks op in de OiLibya rally in Marokko, als generale voor de èchte rally.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-12-2016
Marokko-truckLR.jpg

Trucks in Marokko groter en moderner

Het wegvervoer in Marokko moderniseert. De Marokkanen kopen steeds grotere, schonere en sterkere trucks, al zou je…
Nieuws
03-10-2016
Ct10C-8WEAAR0cW.jpg

Oilibya Rally: Succes voor Riwald, pech voor De Rooy

Tijdens de Oilibya Rally liet het Riwald Dakar team tijdens de proloog de snelste tijd noteren met…
Nieuws
28-09-2015
Rooy3.jpg

Team De Rooy naar Marokko

Het rallyteam van De Rooy is vertrokken naar Marokko om te testen voor de komende Dakar Rally. Dit weekend vertrok de hele karavaan…