De snelheid zit er zeker in bij Gert Huzink

Nieuws
16-01-2020 | Door Tim de Jong

Gisteren wist Gert Huzink de maximale snelheid uit zijn hybride Renault rallytruck te halen. Het gevolg is dat hij de Kamaz-trein, bestuurd door fulltime profs, goed kon bijhouden. Voorafgaand aan de rally was Huzink nogal optimistisch, we begrijpen nu waarom!

De special werd na CP2 geneutraliseerd. Door zandstormen konden de helikopters niet ingezet worden. Dat houdt in dat de tijd die de deelnemers hebben genoteerd bij CP2 ook hun finishtijd is. Huzink had zich prima genesteld tussen de Kamaz trucks en finisht met slechts 1 minuut 41 secondes verschil achter de winnaar van de etappe: Shibalov.

Gert: “Dit is wel een etappe die voor ons in de boeken mag hoor! We zijn 200 kilometer lang aan het ‘vechten’ geweest met de Kamazzen. Zij probeerden echt alles op alles te zetten om ons af te schudden. Dat deden ze door ons bijvoorbeeld in het stof te zetten. Wij dreven naar buiten en konden daardoor aanhaken en zelfs stuivertje wisselen que posities. Uiteindelijk hebben we de klassementsleider Karginov achter ons kunnen houden! We hebben ons fantastisch vermaakt vandaag en hieruit blijkt wel weer dat onze hybride truck er zeker een is met pit en power!”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-01-2020
Riwald_1_LR.jpg

Dakar: Hybride Riwald-Renault verder zonder monteur

Gisteravond werd bekend dat Martin Roesink, de monteur in de cabine van de hybride truck, definitief…
Nieuws
14-11-2019
Riwald_1_LR.jpg

Riwald heeft vertrouwen in nieuwe hybride rallytruck

 De nieuwe Renault C460 Hybrid Edition rallytruck is de afgelopen periode stevig getest door het Riwald…
Nieuws
26-08-2021
AB8I1101_FullHD.jpg

Riwald Dakar Team test nieuwe hybride rallytruck

Afgelopen weekend heeft het Riwald Dakar Team getest met de nieuwe versie van de hybride Renault truck.…