Deense vervoerder wint zaak over Filipijnse chauffeurs

Geplaatst door

Al jaren speelt in Denemarken een rechtszaak waarbij transporteur Kurt Beier wordt beschuldigt van het uitbuiten van chauffeurs uit de Filipijnen en Sri Lanka. De Deense rechter sprak Beier echter vrij, omdat de genoemde chauffeurs in dienst zijn van een Pools bedrijf.

Kurt Beier werd ervan beschuldigd illegaal te werk te gaan door chauffeurs uit genoemde landen op zijn vrachtwagens te laten rijden. De chauffeurs stonden ingeschreven bij een Pools bedrijf en daarom, redeneert de rechter in het Deense Sonderborg, vallen ze onder de Poolse arbeidswet en geldt Polen als hun standplaats.

Chauffeurshotel

Waar Beier wel een boete voor krijgt, is voor een chauffeurshotel dat hij Padborg had gebouwd om zijn chauffeurs te laten overnachten en rusten. Dat had zo niet gemogen. Daarvoor kreeg Beier twee boetes, bij elkaar geteld zo’n 17.000 euro. Deense bonden reageren verbolgen op het vonnis en de Deense inspectie roept op om in beroep te gaan en hoopt dat verladers inzien dat sommige ritprijzen zo laag zijn, dat er iets niet in de haak moet zijn.