Derde zege op rij voor Van den Brink

Nieuws
21-04-2017 | Door Tim de Jong

Mammoet Rallysport blijft de dagzeges aan elkaar rijgen. Ook in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge wist Martin van den Brink met zijn team in de Renault rallytruck te winnen. Alleen de eerste etappe won hij niet. ,,We hebben niets te mopperen. Het gaat lekker,’’ aldus Martin van den Brink vanuit het bivak in Merzouga.

In de vierde etappe over 272 kilometer van Oum Jrane naar Merzouga kregen de deelnemers opnieuw een gevarieerd parcours voorgeschoteld. ,,Het was weer een leuke etappe. We hebben goed gereden en goed genavigeerd, maar desondanks maakten we ergens een foutje. Dat heeft een half uurtje gekost. Gelukkig was de voorsprong groot genoeg. Ook de andere teams hebben natuurlijk hun problemen onderweg.’’

De voorsprong van Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky is imposant. Elisabete Jacinto was de eerste die binnen kwam na het team van Mammoet Rallysport. De Portugese zag dat ze op bijna 28 minuten best of the rest was. De Belg Igor Bouwens en Gert Huzink werden derde en vierde op respectievelijk 34.07 en 34.54. ,,Omdat we als eerste moesten starten moesten we ook het spoor maken. Dat kan wel eens nadelig zijn. Maar we hebben niets te klagen. Het gaat uitstekend zo,’’ aldus Martin van den Brink.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-04-2018
Hamer1.jpg

Hamer Rally Team klaar voor Morocco Desert Challenge

In Agadir, in het zuiden van Marokko heeft het Apeldoornse Hamer Rally |team de keuringen doorstaan.…
Nieuws
22-04-2018
IMG-20180422-WA0003.jpg

Hamer Team met beide trucks aan de finish

Het Hamer Team uit Apeldoorn, dat met twee DAF's en astronaut Andre Kuipers in een Toyota de Morocco Desert Challenge…
Nieuws
18-04-2017
MDC-etappe1.jpg

Derde plek Van den Brink in eerste etappe

In de Morocco Desert Challenge, voorheen Oilibya Rally geheten, heeft titelverdediger Martin van den Brink van…