Dikke Benzen voor LZV van Japal

Geplaatst door

Japal uit Honselersdijk nam onlangs twee Mercedessen Actros in gebruik voor inzet in LZV-werk. Het gaat om een 1963 en een 2748 LS. Beide zijn voorzien van het Roadstars Limited Edition pakket. De beide trucks gaan in de nacht bloemen en planten vervoeren.

De Actros 1963 van Japal Trans heeft een GigaSpace-cabine en is met trailer en wipkar in totaal 25,25 meter lang. De rijk uitgevoerde Actros 1963 is voorzien van diepzwarte metallic lak, lampenbeugel met verstralers, chromen spiegelkappen, luchthoorns, lamellen en aluminium velgen. De ruime cabine met vlakke vloer is uitgerust met comfortopties, zoals een massagefunctie in de met leer beklede bestuurdersstoel, standairco, navigatie met dvd-speler, soundsystem en extra comfortabel matras. Natuurlijk is er ook aan de veiligheid gedacht. De Actros beschikt over het volledige pakket van de veiligheidssystemen van Mercedes-Benz, waaronder Active Brake Assist 3. Daarnaast is de truck uitgerust met aslast meetapparatuur en FleetBoard. Niet alleen de truck maar ook de trailer en wipkar trekken de aandacht met hun luxe striping en ontwerp. “Het is een mooie auto met veel uitstraling en daar hoort natuurlijk ook een fraaie trailer en wipkar achter”, zegt Henk van der Sar, eigenaar van Japal Trans. “Dat geeft ons bedrijf herkenbaarheid.”

Mercedes-Benz

De keuze voor Mercedes-Benz lag bij Japal Trans voor de hand: eigenaar Henk van der Sar is liefhebber van Mercedes-Benz personenwagens en viel ook voor de uitstraling van de trucks. “Ze zijn mooi en dat moet ook! Onze trucks en chauffeurs zijn toch het visitekaartje van ons bedrijf. Onze klanten willen ook graag een nette auto op de stoep,” aldus Henk van der Sar. De trucks zijn liefkozend vernoemd naar nummers van de Ierse rockband U2: de RoadStars Limited Edition is gedoopt tot ‘Pride’ en de Actros 2748 tot ‘Invisible’. Niet alleen de eigenaar maar ook de chauffeurs van Japal Trans zijn zeer te spreken over de keuze voor de Actros RoadStars Limited Edition: “Onze chauffeurs hebben sowieso inspraak in de aanschaf van onze nieuwe trucks. Meestal geef ik ze een paar opties maar ze kiezen toch vaak voor de Mercedes-Benz. Als ondernemer vind ik het belangrijk dat mijn chauffeurs trots zijn op hun trucks.” Het lage brandstofverbuik en de hoge inruilwaarde tellen voor Henk van der Sar natuurlijk ook mee. “Op de lange afstanden die wij rijden zijn de trucks van Mercedes-Benz zeer rendabel.”