Dikke DAF voor Geelhoed uit Middelharnis

Geplaatst door

Bij transportbedrijf Gebroeders Geelhoed B.V uit Middelharnis weten ze hoe je een truck er mooi uit kunt laten zien. Het nieuwste pronkstuk in de vloot is de recent afgeleverde DAF XF 480 FT met Super Space Cab. Tot in het kleinste detail is aan deze opvallende creatie gewerkt. Nieuwdorp Truckstyling uit Hansweert, Cotac Rotterdam, Special Interior uit Dronten en Elenbaas uit Poortvliet (spuitwerk) hebben hieraan bijgedragen samen met DAF Dealer Truckland in Rotterdam-Zuid.

“De DAF XF is aan de buitenkant en van binnen compleet aangepakt”, vertelt Lars Geelhoed. “Met roestvrijstalen uitlaatpijpen, bumpers, zijskirts en traanplaat-afdekkingen is een unieke DAF gebouwd. Achter de cabine is een plaat gemaakt met daarop ons bedrijfslogo. Peter Evers van Kimmae uit Nijmegen heeft de airbrush op de plaat gezet.” Kijken naar deze creatie is met recht een lust voor het oog en een ontdekkingsreis voor een ieder die fan is van truckstyling. “En dat zijn wij inderdaad”, zegt Geelhoed. “Vrijwel geen enkele truck is bij ons standaard. Styling is onderdeel van de bedrijfscultuur. Het is onze eigen visie op materiaal. Daarmee en met de kwaliteit van de chauffeurs willen wij ons onderscheiden.”

Gecapitonneerd leer

In het oog springen verder de grote bullbar voor op de cabine, de staande uitlaten, de lichtbakken bovenop de cabine met de naam Geelhoed eronder, de schijnwerpers achter de bullbar en de twee sets met achtvoudige achterlichten. Het interieur is zo mogelijk nog imposanter door de lederen bekleding in speciale bruine tinten. Ook het dashboard is met leer afgewerkt. De chauffeur ziet boven zich een deels met gecapitonneerd leer bedekt cabinedak en weet zich op het bed in de Super Space Cab eveneens omringd door deze aankleding. In de DAF is een hoogwaardige audio-installatie aangebracht met speakers in de portieren, boven in het dak en extra woofers boven het bed. De akoestiek in het interieur laat de geluidskwaliteit volledig tot zijn recht komen. Het interieur is in lijn met de aankleding en uitrusting van alle gemakken voorzien.

Transportbedrijf Gebroeders Geelhoed B.V. heeft een eigen vloot van 19 trekkers, waarvan inmiddels vijf van het merk DAF. Het bedrijf is gespecialiseerd in vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR) en food gerelateerde producten door heel Europa. De trucks leggen lange afstanden af.

Fotobijschrift: De trotse familie Geelhoed (Lars, Joop en Niels) voor hun nieuwste DAF.