Dikke MAN 10x8 voor Van Asselt

Nieuws
12-07-2016 | Door Tim de Jong

Grondverzetbedrijf Van Asselt Elspeet heeft geïnvesteerd in een nieuwe MAN TGS 10x8 WSA. Het is een indrukwekkende vijf-asser met een opvallend gedistingeerd voorkomen door de stijlvolle metallic blauwe kleur. Voor Bert van Asselt is het een hernieuwde kennismaking met MAN na lange tijd.

“Een jaar of acht geleden reden we ook met een MAN en dat is eigenlijk altijd blijven hangen als een hele fijne en probleemloze auto. Op het gebied van laadvermogen kwam MAN toen echter net iets te kort, maar dat heeft MAN momenteel als geen ander op orde. Voor mij was het daarom niet zo heel moeilijk deze keer, en is MAN gewoon de beste keus. Beproefde techniek, heel veel comfort, een fijne ruime cabine en met MAN-dealer Roordink een hele betrouwbare partner achter de hand.’’ Aldus Bert van Asselt van het gelijknamige grondverzet- en transportbedrijf in Elspeet.

Van Asselt koos voor de 480 pk sterke D26 motor in combinatie met de TipMatic geautomatiseerde versnellingsbak. “De eerste ervaringen zijn uitstekend en de automaat doet het erg goed. Aanvankelijk vond ik het windgeruis om de cabine wat storend, maar toen realiseerde ik mij dat dit komt doordat het geluidsniveau zo laag is. Het comfort is echt hoog in deze MAN. Verder rij ik nu bijna twee maanden met deze auto en ik heb de dealer nog niet nodig gehad. Dat zegt genoeg denk ik.’’ Van Asselt koos voor een 22,9 kuubs Vossebelt kipper met een 8 mm dikke Hardox vloer en hydraulische afdekkleppen. De MAN is voorzien van een weeginstallatie waardoor het laadvermogen maximaal wordt uitgenut zonder overbelading. Uitstraling is belangrijk voor Van Asselt. Hij koos er voor om zijn huisstijl met de fraaie metallic blauwe lak volledig door te voeren op zowel de truck als de opbouw. Van Winkoop uit Ermelo zorgde voor het spuitwerk en dat mag gezien worden. Verder werd de MAN opgetuigd met extra verlichting en RVS opbergkisten tussen de assen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-11-2019
stoel1-690873.jpg

Twee MAN TGS bouwtrucks voor Roel van der Stoel

Aannemings- en Transportbedrijf Roel van der Stoel uit Wijdewormer nam onlangs twee nieuwe MAN TGS bouwvoertuigen…
Nieuws
29-07-2021
MAN_IJTG1LR.jpg

Drie MAN TGS-kippers voor IJTG Logistics

IJTG Logistics, ook bekend als IJmond Transport Groep, heeft de eerste drie MAN trucks van de nieuwe generatie…
Nieuws
19-04-2016
kamphuis1.jpg

Twee MAN's voor Kamphuis Epse

Familiebedrijf Kamphuis uit Epse heeft onlangs twee nieuwe MAN trucks in gebruik genomen. Het gaat om een TGS 49.440 10x4…