DLG bestelt 60 DAF XG480 FTP trekkers

Nieuws
17-01-2022 | Door Iep van der Meer

Daily Logistics Group, kortweg DLG, heeft een order geplaatst voor maar liefst zestig DAF XG480 FTP trekkers. DLG koos voor dit model vanwege de extra ruime en luxueuze cabine, in combinatie met een uitgebreid safety pakket.

Goede chauffeurs zijn schaars, en om het ze zo goed mogelijk naar de zin te maken koos DLG voor de DAF XG met zijn riante cabine. DLG wil hiermee niet alleen het leven van de chauffeurs te veraangenamen, maar ook nieuwe chauffeurs aan te trekken. De meeste DLG chauffeurs hebben een vaste auto en dan is zo'n ruime cabine een groot voordeel.

Vision dashboard

DLG koos voor het camera systeem van DAF en voor een deel ook voor het extra ruitje in de deur. Aangezien het bedrijf veel transporten doet naar Engeland is dat raampje belangrijk, vooral in combinatie met het extra afgeschuinde 'vision' dashboard. Daarmee voldoet de DAF XG aan de twee sterren rating voor de Direct Vision Standard voor London. 

De trucks zijn uitgerust met de 480 pk sterke MX13 krachtbron in combinatie met de MX Engine Brake. De trekkers zijn  van het type FTP, en dat wil zeggen dat ze voorzien zijn van een voorloopas. Vijf trekkers worden voorzien van een schuifschotel en een PTO die als voeding zorgt voor het DRS/Carrier systeem met een generator voor reefer containers. 

De trucks vervangen bestaande trekkers en vormen een belangrijke verjonging en verduurzaming van de vloot van DLG. In totaal heeft het bedrijf ca 200 trekkende eenheden. 

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-03-2022
DAF_XD.jpg

DAF loopt zich warm voor de volgende introductie

DAF loopt zich warm voor de volgende introductie, namelijk die van de opvolger van de belangrijke middenklassers.…
Nieuws
30-12-2021
DAF_DF_2_BIGtruck.jpg

De nieuwe DAF CF komt in 2022

2021 was voor DAF Trucks een belangrijk jaar met de introductie van de nieuwe XF, XG en XG+ modellen maar ook 2022 wordt…
Nieuws
09-12-2020
Hebra_GTO_60-1400.jpg

DAF XF in nieuwe stijl voor HebraGTO

HebraGTO in Rotterdam heeft een nieuwe DAF XF 430 Super Space Cab in gebruik genomen. De nieuwe trekker is volledig…