Doek valt voor Truckshow Appelscha

Geplaatst door

Truckshow Appelscha 2017 was de laatste, zo maakte de organisatie bekend. Wat elf jaar geleden begon als een Oldtimerdag groeide uit tot een groot truckfestijn maar helaas kreeg de organisatie zodanig veel tegenwerking dat een vervolg er niet meer in zit.

Het begon vol medewerking van alle kanten maar het liep steeds stroever. Met name de festiviteiten rondom het 500 jarig bestaan van de gemeente Oostellingwerf maakten het ingewikkeld. In het weekend van de truckshow stonden er maar liefst zeven evenementen op de agenda die de verkeersdoorstroming ernstig zouden kunnen belemmeren. Bovendien bleken die éénmalige evenementen de volledige 2 ton aan subsidie op te souperen zonder dat er ook maar een euro ten goede kwam aan de organisatie van de truckshow. 

Truckshow Appelscha is altijd een gratis evenement geweest maar uiteraard zijn er kosten gemoeid met zo'n groot evenement. Kosten die gedragen werden door de organisatie, maar met een kleine subsidie zou er wellicht wat extra's gedaan kunnen worden. De organisatie is teleurgesteld in de tegenwerking en het gebrek aan erkenning en heeft na de nodige afwegingen dan ook besloten om te stoppen met zowel de Oldtimerdag als de Truckshow Appelscha.

BIGtruck was vanaf het begin, vijf jaar geleden vol trots mediapartner van Truckshow Appelscha en betreurt de beslissing, maar staat vierkant achter de organisatie. En gelukkig hebben we de foto's nog!

Video's