Dongfeng trucks in Scheveningen

Nieuws
27-06-2018 | Door Iep van der Meer

De Chinezen rukken op, dat werd vandaag duidelijk in Scheveningen. Tijdens de Volvo Ocean Race won het door Dongfeng gesponsorde schip niet alleen, er stonden zelfs al twee Chinese trucks van dat merk op de kade! 

De Volvo Ocean Race was de afgelopen decennia de grootste en meest belangrijke zeilrace rond de wereld. De merken van Volvo zoals Volvo Trucks, Volvo personenauto's, Volvo Penta en Volvo Construction trokken samen op in het dragen van dit enorme evenement. Aan die sponsoring is nu echter een einde gekomen, want de 2018 editie die in Scheveningen eindigde was de laatste onder de naam Volvo Ocean Race. Wie die kar voortaan gaat trekken is nog niet duidelijk.

De allerlaatste finish van deze roemruchte race rond de wereld was dus in Scheveningen, en dat is een hele eer voor ons land, en zeker voor die havenstad. De Zweedse nederzetting in Scheveningen is ronduit indrukwekkend met complete drijvende kades, enorme tijdelijke paviljoens en een enorm uitgebreid dorp van containers waarin alle sponsors en teams hun spullen bewaren en vervoeren. Wij waren op uitnodiging van Volvo in de haven vandaag om ons bij te laten praten over duurzame trucks zoals de volledig elektrische FL vuilnisauto, en uiteraard ook over zeilen. 

Van de zeven deelnemers won in de laatste etappe de 'Dongfeng'. Dit Chinese truckmerk is hier volstrekt onbekend, maar volgens ingewijden is dit merk in aantallen de grootste producent van bedrijfswagens ter wereld. Daarbij worden dan wel heel veel lichte bestelwagens geteld, maar het geeft een beetje aan wat er allemaal gebeurt in dat China. Volvo Trucks is trouwens voor 49% aandeelhouder in dit bedrijf. Aardig is overigens dat Volvo personenwagens volledig in handen is van weer een andere Chinees, namelijk Geely. Dat bedrijf heeft op zijn beurt ook weer een aandeel in Volvo Trucks. Kortom, de Chinezen rukken hard op, en dat wordt deze dagen heel erg duidelijk in de haven van Scheveningen. Met een eerste prijs in de Ocean Race en twee Dongfeng trucks op de kade is het Chinese merk nadrukkelijk aanwezig!

Overigens zien die trucks er beslist goed uit. De witte distributietruck is genaamd KC. De goudkleurige is een KR trekker in Euro-6 uitvoering. Beide hebben de trucks eigen motoren, een ZF versnellingsbak en werken ze met EGR en SCR. Op de Dongfeng stand waren ook personenauto's van dit merk te zien. Best gek eigenlijk, want die concurreren in eigen land dan weer rechtstreeks met Volvo car eigenaar Geely!

Meer op Transport&Milieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-11-2017
VOR_Surge_Main_Film_Image_1-1400.jpg

Volvo Ocean Race van start

Afgelopen week is de Volvo Ocean Race van start gegaan. Deze meest uitdagende zeilwedstrijd ter wereld draagt al jarenlang de…
Nieuws
24-10-2017
Volvo_FH_Ocean_Race_Edition_Oosting_Metaal_Recycling_3_lowres.jpg

Volvo FH Ocean Race Edition voor Oosting Metaal Recycling

Afgelopen weekend startte de legendarische Volvo Ocean Race in het Spaanse Alicante. Kort daarvoor…
Nieuws
02-08-2023
camiones-chinos

Enorme stijging Chinese trucks naar Rusland

De Russische markt is sinds de oorlog in de Oekraïne gesloten voor West Europese truckmerken. Daar profiteren…