Doorstartend Riwo in delen verkocht

Nieuws
05-01-2016 | Door Tim de Jong

Het kort voor de jaarwisseling failliet verklaarde Riwo Transport uit Waalwijk, maakt zoals verwacht een doorstart. De diverse bedrijfsonderdelen zijn door de curatoren verkocht aan diverse transportbedrijven. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Zo neemt Van der Werff uit Heerenveen de logistiek van bouwmaterialen en heftrucks over van Riwo. Dit gebeurt gewoon vanuit de Riwo-locatie in Waalwijk. Vos Deventer neemt de Roemenië-activiteiten van Riwo over. Een expediteur uit Waalwijk, K&H Forwarding, pakt het Italië-vervoer over. Dit bedrijf is weer gelieerd aan Kivits uit Drunen. Kivits zal ook de opslag van Riwo-goederen gaan opvernemen.

 

Bij het faillissement kwamen 133 mensen op straat te staan. Onduidelijk is nog hoeveel mensen hun baan nu zullen behouden. Voor alle overnamepartijen geldt dat ze chauffeurs, planners en loodsmedewerkers nodig hebben. Op informatiebijeenkomsten moet een en ander de komende week duidelijk worden. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-04-2019
IMG_5145_1.jpg

Vos Deventer start Claessens door

Vos Transport B.V. heeft overeenstemming bereikt over de overname van de transportactiviteiten en het personeel van internationaal…
Nieuws
22-02-2017
koops_transport.jpeg

Koops Transport verdwijnt uit wegbeeld

Gisteren werd voor de rechtbank in Rotterdam Koops Transport failliet verklaard. Een ruim honderd jaar oude naam…
Nieuws
13-04-2018
Brutra-600x400.jpg

Brutra Logistiek uit Doetinchem failliet verklaard

Een geschil met de Belastingdienst dat al tien jaar loopt, heeft de Belastingdienst doen besluiten om…