Nieuws
20-01-2018 | Door Alex Miedema

Groot drama voor Iveco: Villagra, die op één seconde afstand tweede lag bij de trucks, is uitgevallen. Ook bij Van Genugten waren er grote problemen. De kans op de overwinning voor Villagra was overigens al voor de start zo goed als verdampt. Er zijn namelijk beelden opgedoken waar het team de Argentijn illegaal aan het bijtanken is op de neutralisatie van etappe 12.

Bij Villagra ging de versnellingsbak kapot. Na noodreparatie was er nog maar één versnelling beschikbaar en moest men met een maximum snelheid van 45 kilometer per uur als veredelde brommobiel naar de verbindingsweg tussen de twee proeven in tuffen. Helaas bleek daar dat het niet ter plekke te repareren is, zodat Villagra niets anders kon dan opgeven. 

Ton van Genugten had een avontuurlijke dag als gevolg van een kapotte stuurpomp: "Dit was mijn proef. Dit had overwinning nummer 4 moeten worden én minimaal de vierde plaats in het klassement. We liepen in op Mardeev, die op dat moment de snelste tijd had. Het liep fantastisch. Maar in een scherpe bocht naar rechts blokkeerde ineens het stuur. Wachten op de snelle assistentie van Boucou zou zeker vier uur duren. Zorgen dat we konden doorrijden maar zonder stuurbekrachtiging: een uur of drie. We hebben voor de laatste optie gekozen in de wetenschap dat wachten op Boucou altijd nog kon. We hebben de schokdempers eraf gehaald en zijn gaan rijden. Bernard is op de motortunnel naast mij gaan zitten om mee te kunnen sturen, want het was niet te doen. We hebben echt samen aan dat stuur moeten sleuren om door de proef te komen. Na de finish waren we er nog niet, want de eerste 70 kilometer naar het bivak was ongeveer hetzelfde terrein als in de proef."

Door de problemen bij Van Genugten en Huzink (kapotte dynamo) is een hoge klassering voor Maurik vanden Heuvel ineens zeer aannemelijk: “Ik gun het ze niet, integendeel. Maar voor het klassement komt het ons niet slecht uit. Ik heb geen idee waar we inmiddels staan, maar we zijn zeker twee plaatsen gestegen, minimaal. De laatste 122 kilometer van zaterdag gaan we op eieren naar de finish.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-12-2021
262058456_575738383519807_8541471294458554169_n.jpg

Dakar koorts steekt de kop weer op

De Dakar koorts steekt de kop weer op. De trucks waren al gearriveerd in Saoudi Arabië en nu zijn ook de teamleden onderweg…
Nieuws
30-10-2019
RooyDownUnder.jpg

De Rooy Down Under?

Deze foto kregen we opgestuurd door Jack Dieleman uit Australië. Jack volgt BIGtruck vanaf de andere kant van de aardbol en af en toe…
Nieuws
05-01-2020
45864818795_bd4e0ca83d_c.jpg

Dakar: De kop is er af met een derde plaats voor Janus!

De Dakar Rally is van start gegaan en de eerste klap is een daalder waard voor Team de Rooy. De…