Nieuws
19-08-2017 | Door Iep van der Meer

Dit weekend staat Zandvoort in het teken van de Deutsche Tourwagen Meistershaft, oftewel de DTM. Voor de zeventiende keer streek het Duitse circus neer op het prachtige circuit van Zandvoort en misschien is het wel één van de laatste edities.

De DTM draait op dit moment om drie merken, namelijk Mercedes-Benz, Audi en BMW. Jarenlang waren het zelfs maar twee merken en er waren zelfs geruchten dat Mercedes Audi betaalde om maar iemand te hebben om van te winnen. Mercedes heeft nu echter bekend gemaakt dat het race seizoen van 2019 het laatste is dat dit merk meedoet in de DTM. Of de andere twee merken dan nog doorgaan is uiterst onzeker op dit moment, en daarmee zou dit wel eens het einde kunnen zijn van een hele raceklasse. Dat zou jammer zijn, want het is super spectaculair. Het ziet er veel indrukwekkender uit dan de Formule 1 races en het geluid van de vier- liter V8 motoren zorgt voor kippevel! Het was gisteren dan ook even genieten tijdens de vrije training.

En wat dit met vrachtwagens te maken heeft? Afgezien van de logistiek vrij weinig. Opvallend is trouwens wel dat Audi team Rosberg tussen alle MAN trucks een nieuwe Scania S500 had staan. In het kader van de familiegedachte van de VW groep is dat ook een logische stap.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-07-2018
IEP_6651-1400.jpg

De laatste DTM op Zandvoort

Dit weekend staat Zandvoort voor de laatste keer in het teken van de DTM. De Duitsers nemen het hele circuit nog één keer over…
Nieuws
22-12-2019
Voolstra4-1400.jpg

MAN Nielsmobiel voor Klaas Voolstra

Eigenrijder Klaas Voolstra uit Tijnje heeft zijn Scania R560 verruild voor een nieuwe MAN TGX XXL met 500 pk. Daarmee…
Nieuws
09-06-2017
BW-Scania-R-410_2-Frontaufnahme.jpg

Duitse leger kiest voor Scania

Nu Donald Trump Europa en dan vooral Duitsland niet meer lief vindt, en nu duidelijk is dat Duitsland meer moet investeren…