Ed Wigman met kampioenstruck naar Dakar Rally

Nieuws
05-11-2018 | Door Iep van der Meer

Ed Wigman rijdt voor het Riwald Rallyteam de Dakar rally. Dit jaar doet hij dat voor het eerst niet met zijn vertrouwde Ginaf rallytruck maar met een MAN, en wel een hele bijzondere. De rallytruck stond er tijdens de preproloog schitterend bij en leek zelfs nagelnieuw maar toch is dit een truck met historie. In 2007 won Hans Stacey namelijk de allerlaatste 'echte' Dakar rally met deze truck!

De  BP-TR-44, want dat is het kenteken van de kampioenstruck van Stacey werd uiteraard helemaal binnenstebuiten gehaald, geupdate met de laatste techniek en voorzien van allerlei verse onderdelen. Toch, in de basis is het de winnende truck van het Veka rallyteam uit 2007. Een algemene Dakar winst bij de trucks is heel bijzonder, want naast Jan en Gerard de Rooy is Hans Stacey de enige Nederlander die ooit op het hoogste trapje van het eindpodium mocht staan. 

Op de foto die we tijdens de finish maakten in Dakar, Senegal zie je de BP-TR-44 als eerste het podium op rijden. Als vierde zie je nog net een stukje van de Ginaf van Wuf van Ginkel. Dit was zijn beste Dakar ooit, en hij raakte zijn derde positie de laatste dag kwijt met een lekke band. Links onder op de foto zie je Fabiën Calvet die de champagne alvast ontkurkt. Fabiën was in die tijd verantwoordelijk voor de trucks in Le Dakar. Zoals gezegd was dit het laatste jaar dat de Dakar ook echt naar Dakar reed.

Tijdens de komende Dakar rally, die in Peru plaatsvindt, rijdt Ed dus met de beroemde MAN. Hij is teamgenoot van Gert Huzink die met de fraaie MKR Renault K520 rallytruck deelneemt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-01-2016
EVMBT2.jpg

Hans Stacey wint laatste Dakar-etappe

Door al het nieuws rond de overwinning van het algemeen klassement van Le Dakar door De Rooy zou je bijna vergeten…
Nieuws
08-01-2016
EVMBT1.jpg

Alweer een Nederlands podium

Na een spannende strijd om de toppositie wist Hans Stacey de etappe van vandaag te winnen, slechts 7 seconden voor zijn neef…
Nieuws
12-01-2017
IEP_5993BT.jpg

Woedende Stacey stopt met Dakar Rally

Hans Stacey heeft woedend de Dakar Rally verlaten. De coureur van Eurol Veka MAN had een startbewijs om als twaalfde…