Een dashcam in je vrachtwagen, wat is het voordeel?

Geplaatst door

Als je aan dashcams denkt, denk je vaak al snel aan de video’s van verkeersruzies die via social media veelvuldig gedeeld worden. Ondanks dat je hier veel likes mee scoort, is dit vaak niet de reden waarom je een dashcam aanschaft.

Dashcams zijn er namelijk voor om je veiligheid te vergroten, valse aangifte te voorkomen en voornamelijk meer context te bieden aan risicovolle verkeerssituaties zodat je hiervan kan leren. Ook voor wagenparkbeheerders en vrachtwagenchauffeurs biedt zo’n virtuele bijrijder veel voordelen. Mede hierdoor zijn er steeds meer bedrijven die dashcams in hun bedrijfsvoertuigen installeren. Waarom een dashcam vrachtwagen oplossing ook voor jou van toegevoegde waarde is, lees je in dit artikel.

Een dashcam vergroot de veiligheid op de weg

Onderzoek uitgevoerd door verzekeraar TVM toont aan dat het aanbrengen van een dashcam in vrachtwagencabines tot minder verkeersongevallen en minder onveilige situaties leidt. 

TVM geeft aan dat goede coaching is essentieel onderdeel is in dit proces. De context van een ongeval, of bijna-ongeval, biedt namelijk veel extra inzichten. De beelden die vastgelegd zijn met een dashcam zorgen voor een completer beeld van de situatie. Door deze beelden te analyseren leer je risicovolle situaties eenvoudiger te herkennen. Hier kun je vervolgens in de toekomst beter op inspelen, waardoor je een stuk veiliger de weg op kan.