Een dikke Koreaan in Zuid Afrika

Nieuws
22-06-2019 | Door Iep van der Meer

Ooit was de kreet 'U bent aan een Daewoo toe' algemeen bekend in ons landje maar dat merk verdween van de markt om plaats te maken voor Chevrolet. Dat ging echter om personenauto's. Toch maakt Daewoo ook zware trucks en dat doen ze nog steeds, getuige deze stoere trekker in Zuid-Afrika.

Daewoo is een oud Zuid Koreaans merk wat niet alleen auto's, trucks en graafmachines maakt maar bijvoorbeeld ook magnetrons, koelkasten en enorme containerschepen en tankers. De Daewoo Motor Corporation werd in 2004 overgenomen door het Indiase Tata Motors en sindsdien lopen de beide merken samen op met hun modellen. Zo is de Daewoo Maximus die je hier ziet ook leverbaar als Tata Prima. Het merk is niet alleen in Azië en in India actief maar bijvoorbeeld ook in Zuid-Afrika. Daar werd de stoere Maximus 6x4 trekker gefotografeerd. De aandrijflijn wordt gevormd door een Cummins ISX 480 motor met een 18 speed Eaton Ultrashift Plus AMT versnellingsbak. Overigens is ook de ZF AS-Tronic 12 bak leverbaar. 

Eigenaar Piet Stemmet is erg tevreden over de twee Daewoo Maximus trucks die hij in zijn vloot heeft. Met 480 pk en een koppel van 2500 Nm hebben de trucks voldoende in huis voor inzet als B-Double en ook de chauffeurs zijn er heel tevreden over. Hij rijdt met een vloot van 20 trucks door het Noord-Westen van Zuid Afrika. Foto:s " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Fleetwatch

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-11-2016
Floods.jpg

Chauffeur redt drenkelingen op snelweg in Johannesburg

Zware overstromingen in Zuid Afrika zetten een snelweg bij Johannesburg onder water. Een vrachtwagenchauffeur…
Nieuws
03-08-2017
Kantel.jpg

Spannend nét niet kantelmomentje

Deze Koreaanse chauffeur zit in een wel hele spannende situatie. Wat hij nodig had was stuurmanskunst, ruimte om zich…
Nieuws
04-01-2018
1btaerleg4.jpg

Stuiteren over stenen in derde etappe Africa Race

De deelnemers van de Africa Eco Race moesten vandaag 421 kilometer afleggen tussen Agdal en Assa, in…