Eerste Euro-6 Ginaf 8x8 voor De Waard

Nieuws
20-04-2017 | Door Iep van der Meer

De Waard Transport & Overslag b.v. heeft met de eerste Ginaf 8x8 in Euro-6 uitvoering een regelrechte primeur in huis. De Waard, met vestigingen in Sneek, Meppel en Zeewolde, plaatste een order voor in totaal vijf Ginaf trucks waarvan twee 8x8 kippers bij Ginaf dealer BSF in Bolsward.

De Ginaf X6 4446TS is de eerste 8x8 van de nieuwe Euro-6 generatie die Ginaf aflevert. De vier asser is voorzien van drie sturende assen waardoor het voertuig uiterst wendbaar is. De aandrijving is standaard altijd op de achterste drie assen. De vooras kan worden bijgeschakeld indien noodzakelijk. De voorste as is voorzien van vier paraboolveren en vier luchtbalgen. De drie achterassen zijn hydraulisch geveerd met het Ginaf HPVS veersysteem. Dit systeem heeft standaard geïntegreerde rolstabilisatie en maakt een waterpas-dwarsregeling mogelijk voor stabieler kippen. De besturing van de achterste, in wide-spread opstelling geplaatste achteras is snelheid afhankelijk. Vanaf een ingestelde snelheid is deze as star wat zorgt voor een voorspelbaar weggedrag onder extreme situaties.

Dual mode software

De Ginaf is voorzien van de Paccar MX13 krachtbron met 460 pk in combinatie met de ZF As-Tronic 16- versnellingsbak met speciale Ginafoffroad software. Deze zogenaamde ‘Dual mode’ software biedt de chauffeur de keuze uit een weg- en een terrein modus. In die laatste modus wordt er aanzienlijk sneller en bij hogere toerentallen geschakeld. De bediening van alle rij-functies, inclusief alle sperren en de inschakeling van de vooras vindt plaats op een overzichtelijke display. De Ginaf is voorzien van een eigen weeginstallatie waardoor de chauffeur altijd inzicht heeft in de beladingsgraad van het voertuig.

Camera’s

De Waard koos voor een geïsoleerde Hyva kipper opbouw met een inhoud van 22 kuub. Hydraulisch bediende milieukleppen zorgen voor een veilige afgedekte lading. Uit veiligheidsoogpunt werden er camera’s gemonteerd in de dode hoek, achter op het voertuig en een exemplaar dat zicht geeft in de laadbak. Die laatste zorgt er voor dat de chauffeur vanuit zijn veilige en comfortabele cabine toezicht kan houden op het laden, zonder geklauter.

Vijf Ginaf’s in bestelling 

De Ginaf 8x8 maakt deel uit van een order die bij DAF-Ginaf dealer BSF geplaatst werd voor in totaal vijf voertuigen. Naast twee 8x8 kippers volgen er nog twee 8x6 kippers en een 8x6 met vouwkraan en container- afzetsysteem met een laag chassis en een vangmuil koppeling. De Waard is actief op het gebied van grond- weg- en waterbouw en transport & overslag. Het bedrijf heeft een eigen vloot van 15 voertuigen. Daarnaast heeft het bedrijf een uitgebreid machinepark van 50 grondverzet machines, uiteenlopend van minigravers tot 60 tons rupskranen, zware shovels en knikdumpers.

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-07-2017
DeWaard_4-1400.jpg

Ginaf stopt met 8x8

Na een moeizame start stopt Ginaf na twee afgeleverde voertuigen al weer met de 8x8 uitvoering. Vandaag worden de dealers ingelicht…
Nieuws
03-12-2019
image.jpg

Scania G500 XT 8x8 kippers voor JC Dekker

JC Dekker uit Goes heeft onlangs twee nieuwe Scania’s G500 XT 8x8 aan het wagenpark toegevoegd. Het Zeeuwse bedrijf…
Nieuws
05-09-2016
Tatra.jpg

Tatra in Scandinavië

Tijdens ons bezoekje aan de Elmia truckshow in het Zweedse Jönköping viel ons oog op deze stoere Tatra 8x8. Wij wisten niet dat dit…