Eerste winst voor Mammoet Rallysport in Marokko

Nieuws
14-04-2019 | Door Tim de Jong

Het team van Mammoet Rallysport heeft op de openingsdag van de Morocco Desert Challenge met minimaal verschil een maximaal resultaat behaald. Martin van den Brink stuurde de Renault truck naar de overwinning in de eerste etappe. De voorsprong op nummer twee, Gert Huzink (eveneens in een Renault), bedroeg slechts 14 seconden.

De etappe van Plage Blanche naar Abetteh telde 217 kilometers op snelheid. De start vond plaats op het legendarische Plage Blanche. De trucks begonnen in tweetallen aan de etappe. Op het strand aan de Atlantische Oceaan werd het startsein voor de elfde Morocco Desert Challenge gegeven.

Na 25 kilometer langs de adembenemende Marokkaanse kust kregen de rijders andere elementen voorgeschoteld. ,,Het restant van het parcours van vandaag was niet erg best,’’ zo vertelde Martin van den Brink na afloop. ,,De piste was erg slecht en lag vol met stenen en de smalle paden werden geflankeerd door rotsen andere grote en vooral scherpe stenen.’’

'We hebben zonder risico gereden'

Martin liet zich tijdens de openingsdans niet verleiden tot ‘ondoordachte acties’. ,,We hebben zonder risico gereden. We hebben geen fout gemaakt en niets meegemaakt. De truck was prima en de samenwerking met Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky was ook als vanouds. Ik ben blij dat we op deze manier zijn begonnen en toch de etappezege binnen hebben. Het is een mooi begin en het geeft vertrouwen voor de komende dagen.’’

Renault

Achter de equipe van Mammoet Rallysport kwam de Renault-brigde van Gert Huzink binnen. Huzink verloor slechts 14 seconden. Peter Versluis werd derde op 1 minuut en 46 seconden. Ton van Genugten, die als favoriet voor Team De Rooy van start ging, verloor 13 minuten (mede door een gedwongen bandenwissel) en Jos Smink moest nog veel terrein prijsgeven. De GINAF-rijder uit Hoogland verloor vandaag 1 uur en 16 minuten op Martin van den Brink.

Na de proloog van zaterdag volgt een eerste lange, volledig nieuwe etappe die de rijders diep in de Marokkaanse Sahara brengt. In het tweede deel volgt een afwisseling van kronkelige, snelle pistes met ontelbare passages door zanderige vlaktes. De special van Abetteh naar Smara telt 402 kilometer. De equipe van Martin van den Brink opent de etappe. De rest volgt in de volgorde van de daguitslag van vandaag.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-04-2017
MDC-etappe1.jpg

Derde plek Van den Brink in eerste etappe

In de Morocco Desert Challenge, voorheen Oilibya Rally geheten, heeft titelverdediger Martin van den Brink van…
Nieuws
16-04-2018
MDC2018-Sherpa.jpg

Janus van Casteren wint in Marokko

Het team van Mammoet Rallysport heeft in de proloog van de Morocco Desert Challenge een mooi visitekaartje afgegeven.…
Nieuws
17-04-2018
MDC2018_1504_TB-8828.jpg

Lekke banden door stenen in Marokko rally

Het aantal lekke en stuk gereden banden bij de deelnemers van de Morocco Desert Challenge was na afloop van de…