Elektrische Ginaf DuraTruck voor Boonstra

Nieuws
23-10-2015 | Door Tim de Jong

Boonstra Transport BV uit Haulerwijk heeft opdracht gegeven tot het leveren van een volledig elektrische trekker. Het voertuig wordt geleverd door Ginaf uit Veenendaal. Niet eerder werd een elektrische trekker met een maximaal gewicht van 44 ton op de weg ingezet. Vanaf maart 2016 is deze Ginaf DuraTruck op de weg te  zien in de stad Groningen.

De DuraTruck wordt gebouwd op basis van een Mercedes Benz Antos 1824 LS.  Boonstra Transport BV loopt met deze nieuwe trekker wereldwijd voorop: niet eerder werd een trekker met een 8 Tons vooras, een 11,5 Tons trekas en een maximaal terreingewicht van 44 ton geproduceerd met een elektrische aandrijflijn.

 

De trekker zal worden ingezet in de binnenstad van Groningen. Dit is niet alleen goed nieuws voor Boonstra. Ook de gemeente Groningen is verheugd met deze duurzame manier van bevoorrading in de stad. Inzet van dit voertuig past bij de ambities van de stad, vastgelegd in het Green Deal-akkoord: de afspraken om concrete stappen te zetten om vrachtvervoer duurzamer te maken door uitstoot van roet, fijn stof, CO2 en lawaai te verminderen.

 

De actieradius (range) van het voertuig is zestig kilometer bij volle belading. Dit is ruim voldoende voor de door Boonstra geplande inzet van de DuraTruck. De presentatie van dit voertuig wordt verwacht in maart 2016. Ginaf en Boonstra zijn al langere tijd bezig met de ontwikkeling van dit voertuig. De definitieve bekrachtiging werd deze week beklonken op de BedrijfsautoRAI te Amsterdam.

 

Hier kocht Boonstra naast de Ginaf DuraTruck ook nog 15 stuks euro 6 voertuigen van het merk Scania. Deze trucks worden in Zwolle gebouwd en zullen eveneens in het eerste kwartaal van 2016 geleverd worden. Met deze aanschaf is het wagenpark van Boonstra (totaal 95 trucks en 150 medewerkers) voor 50% voorzien van de milieuvriendelijke euro 6 motoren.

 

 

Naast trekkende eenheden werden ook 13 nieuwe opleggers aangeschaft waaronder 3 hypermoderne security opleggers. 

Meer op Transport&Milieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-11-2020
IMG_4842a-1400.jpg

Vier Ginaf trucks voor Reko

Ginaf Trucks is terug in Nederlandse handen en onlangs werden er meteen vier trucks afgeleverd bij Reko in Raalte. Het gaat…
Nieuws
15-10-2020
Ginaf-1400.jpg

Ginaf terug in Nederlandse handen

Ginaf Trucks is terug in Nederlandse handen. Het Chinese CHTC verkocht het bedrijf aan het zittende, Nederlandse management,…
Nieuws
04-04-2017
HooftGinaf.jpg

Ginaf 10x4 voor Van Hooft Hoevelaken

Ginaf heeft een plaatje van een 10x4 afgeleverd aan Van Hooft Transport uit Hoevelaken. De indurkwekkende vijf-asser…