Enorme boete voor eigenrijder bij Münster

Nieuws
24-01-2020 | Door Iep van der Meer

Een Duitse eigenrijder liep gisteren tegen een enorme boete aan bij Münster. Geknoei met het uitlaatsysteem, een wit stuur, geen juiste spiegelbezetting en een laag stoelframe telden ook mee. Daarnaast werden er overtredingen van de rij- en rusttijden geconstateerd.

We zagen het al eerder dat de Duitsers niet blij worden van accessoires die niet bij de truck horen. Witte sturen bijvoorbeeld, maar ook de in ons land populaire verlaagde stoelframes kunnen niet rekenen op de instemming van de Duitse politie. In Nederland wordt er minder gekeken naar niet originele accessoires maar alles waar je geen TUV certificaat voor hebt is in Duitsland in principe illegaal. 

Alles bij elkaar vond de Polizei van Münster het geen goed idee om de truck nog toe te laten tot het verkeer. Het voertuig werd dan ook in beslag genomen waarna er een Duitse WOK melding van gemaakt is. Dat wil zeggen dat de truck eerst volledig ter keuring moet worden aangeboden voordat hij de weg weer op mag. De eigenrijder kan boetes verwachten voor het overtreden van de rijtijdenwet, maut ontduiking vanwege de onjuiste Euro klasse en verschillende overtredingen van verkeersregels met betrekking tot de inrichting van zijn truck. De boete loopt naar verwachting zeker in de tien duizenden Euro's.

Voor wat betreft de onvolledige spiegelbezetting geldt in ons land natuurlijk het zelfde, evenals voor geknoei aan het uitlaatsysteem. Voor een wit stuurwiel zul je in Nederland echter niet snel een bekeuring krijgen. Voor verlaagde stoelframes is dat nog discutabel. Er kan namelijk aangetoond worden dat je dode hoek groter is dan met een standaard stoelframe, domweg doordat je dieper zit achter het dashboard. Als dat als gevaarlijk wordt beoordeeld dan kun je daar dus ook in Nederland een prent voor krijgen.  (Info en foto: Politie Münster)

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-04-2020
Jarno-van-Leent_Scania-2LR.jpg

Nieuwe, fullspec Scania S650 voor Jarno van Leent

“Toen twee weken terug die corona-ellende begon, dacht ik wel van “waar ben ik aan begonnen”, meldt Jarno…
Nieuws
15-11-2017
Daas.jpg

10 Miljoen Euro boete voor Daas Wintelre

Transport- en mesthandel Daas BV uit Wintelre heeft volgens meerdere bronnen een bestuurlijke boete van maar liefst…
Nieuws
14-07-2020
Toon1.jpg

Het bijzondere rood van de showtruck van Toon Meesters

Eigenrijder Toon Meesters heeft nog één keer een truck laten opbouwen naar zijn voorkeuren. Volkszanger…