Europol rolt bende ladingdieven op

Nieuws
24-04-2017 | Door Tim de Jong

Begin april werden zes ladingdieven op heterdaad betrapt, nu heeft Europol een internationale bende van 28 man opgerold. Hierbij werkten Roemeense en Franse politiediensten nauw samen met Europol.

De 28 ladingdieven worden ervan verdacht de afgelopen anderhalf jaar  voor goederen ter waarde van vier miljoen euro uit geparkeerde trailers gestolen te hebben. Dit gebeurde in verschillende Europese landen, zoals Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Polen en Italië. Het ging meestal om cosmetica.

Het eerste zestal werd in Frankrijk gearresteerd. Op verzoek van de Franse politie doorzocht de Roemeense politie vervolgens 46 woningen in Roemenië. Hieruit volgden acht arrestatiebevelen in acht EU landen. Bij de huiszoekingen vonden de agenten cosmetica, elektronica en documenten.  In Nederland werden ook magazijnen doorzocht.

Al in oktober 2015 kwam de Franse politie de bende op het spoor. Ze werd gezien als een snelle, mobiele bende die na identificatie, geruime tijd permanent door Europol geobserveerd werd. De organisatie prijst de medewerking van politiekorpsen uit de betrokken landen, het in Den Haag gevestigde Europol spreekt van een 'complex case'. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-07-2021
politie_oss_koffiecapsules.jpg

Ladingdief in de kraag gevat bij Nistelrode

De politie van Oss werd getipt door een collega die geen dienst had, maar die toch de moeite nam om zijn werkende…
Nieuws
16-02-2017
politie.jpg

'Aantal ladingdiefstallen weer toegenomen'

Het aantal ladingdiefstallen in 2016 is ten opzichte van 2015 weer toegenomen. In 2016 zijn er 226 gevallen…
Nieuws
11-07-2019
zeilensnijder.jpg

TLN waarschuwt voor ladingdiefstal langs A67 en A73

Ladingdieven sloegen de afgelopen weken vaak toe op onbeveiligde parkeerplaatsen op de A67 en A73 tussen…