Fatrans doet overname in België

Geplaatst door

Met ingang van 1 maart 2021 is het Belgische transportbedrijf Ditraco overgenomen door Fatrans. Deze strategische overname maakt verdere groei mogelijk voor de huidige bedrijfsactiviteiten van Ditraco. Het versterkt ook de huidige positie van Fatrans in de Belgische markt.

Ditraco is gevestigd in het Belgische Molenstede en is specialist op het gebied van geconditioneerd transport en opslag van levensmiddelen. Met 25 medewerkers en 22 trucks verzorgt Ditraco dagelijks de distributie voor klanten in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk.

Meerdere vestigingen

Fatrans ontstond in 1986. Het bedrijf is gespecialiseerd in geconditioneerd transport en groupage van versproducten. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam heeft Fatrans vestigingen in Dronten, Venlo, Paderborn (DE), Mannheim (DE), Hamburg (DE) en München (DE). De huidige focus ligt dan ook op het beleveren van distributiecentra in Nederland, Duitsland en België. Het is onderdeel van Fatels Food Group.

Integratie

De activiteiten van Fatrans en Ditraco zijn complementair, schrijft Fatrans. Beide zijn familiebedrijven die gaan voor lange termijnrelaties met klanten en die zich focussen op kwaliteit, flexibiliteit en innovatie. De raakvlakken maken dat door de integratie van de Belgische activiteiten een breder opererend bedrijf kan worden neergezet. Het doel is om op deze manier de klanten nog efficiënter te kunnen bedienen door het uitbouwen van groupagetransport. Daarnaast brengt de samenwerking ook andere synergievoordelen met zich mee en breidt Fatrans haar netwerk voor versproducten in de Belgische markt verder uit.