FH16 750 voor Eemtrans Baarn

Geplaatst door

Eemtrans-Baarn BV zet twee nieuwe combinaties op de weg uit de koningsklasse van Volvo, namelijk de FH16 met 750 pk! Eemtrans is al jaren een trouwe Volvo klant en met deze beide geweldenaars wordt die relatie nog eens extra bevestigd.

Opvallend aan de luchtgeveerde Volvo FH-combinaties is de korte wielbasis van de motorwagen (3900 mm), in combinatie met de lange aanhanger. Het heeft alles te maken met de hoofdactiviteit van Eemtrans-Baarn BV: het transport van hout en plaatmateriaal. “Wij rijden hout voor zagerijen en handelaren, al dan niet via onze op- en overslagloodsen in Baarn”, vertelt Hendrik-Jan Dorrestijn, tweede generatie in het familiebedrijf. “Het komt zeer regelmatig voor dat we drie houtlengtes achter elkaar moeten laden. Vandaar dat, ter compensatie op de totale lengte, onze motorwagens aan de korte kant zijn. Tevens hebben ze een laag chassis, zodat we een laadbak met 2,95 meter insteekhoogte kwijt kunnen.”

Bruikbare pk’s

Vanwege de zware ladingen en het werkgebied van Eemtrans-Baarn BV, namelijk de Benelux en Duitsland, heeft Dorrestijn bij vervanging van twee oudere combinaties gekozen voor de zwaarste motor uit het Volvo Trucks-gamma, een 16-liter met 750 pk en een maximaal koppel van 3550 Nm. “In de bergen zijn dat zeer bruikbare pk’s, die veel trekkracht leveren tegen een relatief laag brandstofverbruik”, aldus Dorrestijn.

Vogelzang 

De beide Volvo’s FH zijn tevens uitgerust met Work Remote, de in de cabine geïntegreerde standkoeling I-ParkCool en het Visibility Pro-pakket, met onder meer Bi-Xenon-lampen met bochtverlichting. Net als de overige trucks in het wagenpark zijn ook de nieuwste Volvo’s FH voorzien van Dynafleet. Eemtrans-Baarn BV maakt gebruik van de modules Driver Times, Positioning en Fuel & Environment. “Dit helpt ons met de planning en rijtijdenadministratie, en stimuleert bovendien de chauffeurs om zuinig te rijden. Het leeft bij de chauffeurs, ook omdat ze eens per jaar een training volgen bij Harbers Trucks. Het werpt zeker zijn vruchten af.” De combinaties zijn voorzien van nieuwe Vogelzang aanhangwagens en carrosserieën van Van de Wijer uit Lunteren.