Finalisten NK Veiligste Chauffeur bekend

Geplaatst door

Tien beroepschauffeurs hebben zich gekwalificeerd voor de grote landelijke finale van het NK Veiligste Chauffeur op 9 juni. De halve finale vond vandaag plaats tijdens de georganiseerde kennisdag in Beesd, waar de honderd veiligste chauffeurs van Nederland acte de présence gaven.

Het NK Veiligste Chauffeur is een maatschappelijke campagne van Volvo Trucks Nederland en TVM verzekeringen. De belangrijkste doelstelling is om het aantal ongevallen op de weg terug te dringen door bewustwording te creëren voor veiliger rijgedrag. In totaal schreven ruim 1600 beroepschauffeurs zich in voor deelname aan het NK.

Tijdens de kennisdag werden workshops gegeven door Rijkswaterstaat, voedingsdeskundige Hennie Oude Vrieling, Volvo Trucks en TVM verzekeringen, waarbij de chauffeurs werden getest op hun vakkennis. Tevens werd er een reactietest afgenomen en verzorgden de chauffeurs onder begeleiding van NK-ambassadrice Laurien Verstraten een korte videopitch.

De grote landelijke finale vindt op 9 juni plaats op de Automotive Campus in Helmond, gelegen in de Brainport Regio. Deze finale zal in vooral in het teken staan van praktijkoefeningen.