FNV in actie bij distributiecentra in Zaandam

Nieuws
11-03-2021 | Door Tim de Jong

Donderdagochtend vanaf 10.00 uur gaan leden van FNV Transport & Logistiek actie voeren bij twee distributiecentra in Zaandam. Ze doen dat om hun eisen kracht bij te zetten voor een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer.

Werkgevers hadden tot afgelopen maandag om op de eisen van de leden in te gaan. Cindy Onvlee, bestuurder FNV Transport & Logistiek: ‘Werkgevers zijn daar onvoldoende op in gegaan. Het is tijd na twee jaar zonder loonsverhoging, dat er een fatsoenlijke cao komt.’ De FNV-leden gaan aan de poorten van de distributiecentra van Kuehne + Nagel uitleggen aan chauffeurs waarom er actie wordt gevoerd. Dit zorgt voor oponthoud bij het uit- en inrijden bij de poorten.

Hoger loon

FNV wil dat de nieuwe cao voor een jaar geldig is, van 1 januari tot en met 31 december 2021, en een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 januari 2021. De laagste loonschalen moeten bovendien binnen drie jaar stapsgewijs worden verhoogd naar minimaal 14 euro bruto per uur.

Eerder stoppen

De vakbond wil verder onder meer een regeling in de cao voor eerder stoppen met werken. Ook heeft wat FNV betreft vanaf 1 juli 2021 elk voertuig een standkachel en -airco en worden afspraken over het werken met rolcontainers zo snel mogelijk doorgevoerd.

Onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen ruim 150.000 mensen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-02-2020
FNV_leden.jpg

FNV kondigt acties aan in het wegvervoer

Vakbond FNV kondigt acties aan in het wegvervoer. “Onderhandelingen met werkgeversorganisaties TLN/VVT zijn op…
Nieuws
10-04-2017
schavemaker.jpg

FNV laat Schavemaker ruim 250.000 euro loon nabetalen

Transportbedrijf Schavemaker leefde de cao voor het beroepsgoederenvervoer volgens het FNV  niet…
Nieuws
13-05-2020
Actietruck-T-L-FNV.jpg

FNV overweegt voortzetting bestaande CAO

De vorige CAO eindigde op 1 januari 2020. Terwijl de onderhandelingen voor een nieuwe cao volop liepen, diende…