Ford Transit MH: Vroeg schakelen, zuinig rijden

Geplaatst door

Ford rustte de Transit Custom uit met een Mild Hybrid systeem en met slimme transmissie-software. Een weekje rijden levert leuke inzichten op. Maar is deze Transit ook echt zuiniger?

De Transit Custom heeft een korte neus en de cabine is niet al te groot, maar wel voldoende om normaal in te kunnen zitten. Die kortere., hoger opgetrokken ‘neus’ is van belang, omdat de laadlengte daardoor ontzien wordt. Onder de korte motorkap huist een twee liter dieselblok dat al vroeg in toeren lekker wat koppel levert. Daarbij weet de aandrijving zich ondersteund door een tractiebatterij die onder het voorbankje is ingebouwd. Qua gewichtsverdeling is dat verstandig, de batterij ligt zo mooi achter de vooras.

Vroeg schakelen

In de Transit Custom vind je snel je optimale zitpositie. Het dashboard roept geen vragen op, alle functies zijn helder en de Ford stuurt net als zijn personenwagenbroertjes lekker scherp.  Het model dat we meekregen had een handbak. In het dashboard geeft de software aan wanneer opschakelen gewenst is, en dat is al heel snel. Ford wil zijn klanten het optimum uit de diesel laten halen, en dat betekent vroeg schakelen. Op een vlakke weg zonder lading geeft de Ford al net boven de 2000 toeren een opschakelverzoek af. Het resultaat is lekker opschieten en bij regelmatig snelwegwerk is op die manier, wanneer je het systeem een beetje gehoorzaamt, 1 op 13 goed haalbaar. Voor een bestelauto met laag dak en korte wielbasis een keurige waarde. Meer winst valt er te behalen bij binnendoor rijden en op provinciale wegen. Weer vroeg opschakelen, maar de Transit schakelt zichzelf soms uit wanneer de chauffeur de auto in z’n vrij laat ‘coasten’, en natuurlijk staat met de Ford ook de motor stil bij het verkeerslicht. Wij kwamen daardioor net niet aan de 1 op 14. 

Voorportaal

Zichtbaar wordt dat bestelauto’s zoals deze Transit Custom niet langer hard willen ook al kunnen ze dat wel, maar dat de fabrikant de technische expertise toelegt op het verminderen van vermogensverlies en het efficiënter omgaan met de druppels dieselolie. We kunnen gerust stellen dat een Transit Custom zoals deze de voorloper is van de echte, 100% elektrische Transit. Ford levert op termijn ook een plug-in hybride en het heeft goed kunnen meekijken in de keuken van Streetscooter, dat de grote Transit ombouwde tot elektrische besteller.

Praktisch

Deze Transit Custom beschikte over een grote schuifdeur, waar een hele pallet zo door naar binnen gaat. De achterdeuren zijn behalve te openen, ook deels omklapbaar, om de toegang tot de laadruimte te vereenvoudigen.  Daar treft de eigenaar een dichte, glad afgewerkte laadvloer met voldoende verstelbare sjorogen om spullen te kunnen laden of om pallets vast te zetten. Ook is de laadruimte verlicht. Vanwege het batterijpakket onder de bijrijdersbank, kunnen geen spullen onder de bank doorgestoken worden. Met een GVW van drie ton, en met een hoger eigen gewicht vanwege de batterijen, resteert er een laadvermogen van 846 kg en dat is aan de krappe kant in deze klasse.  Ander klein nadeel is de positie van de camera achterop. Die bevindt zich niet bij het dak, maar bij de kentekenplaat. Met regenachtig weer wordt het beeld flink vertroebeld en vangt het lensje vuil op van spatwater.  Dit alles verhindert niet, dat de Transit Custom in dit formaat lekker handzaam is, zuinig en voor wie niet zwaar hoeft te laden een fijn gereedschap om logistiek werk mee te doen.

Tim de Jong