Gebroken trailerchassis en te lang rijden: 3000 euro boete

Nieuws
16-11-2017 | Door Tim de Jong

Dat zien we niet vaak: een chassisbalk van een trailer die helemaal 'door' is. De Duitse politie van Midden Hessen krabde zich weer achter de oren, en startte een diepgaand onderzoek.

Het begon ermee dat de veertien ton auto-onderdelen die deze Turkse chauffeur bij zich had, niet goed gezekerd was. Ergo, de hele lading moest opnieuw geladen en gezekerd worden, dit mocht zo niet verder.  Tijdens een nadere inspectie bleek een van de langsdragers van het trailerchassis gebroken te zijn (foto). Verder bleken remvoeringen gebroken en was het remsysteem verzwakt door roestvorming. Besloten werd de lading over te zetten op een andere trailer, en wanneer die dan uit Turkije moet komen, ben je als vervoerder wel weer even bezig natuurlijk. Wat zou de opdrachtgever zeggen?

Uit de controle van de tachograafgegevens bleek dat de chauffeur kort geleden vijftien uur aan een stuk had gereden en recentelijk nog eens 25 uur. Zeer waarschijnlijk betekent dit dat er te kort gerust is. De chauffeur wacht een boete van 3.000 euro en zijn baas kan een boete tegemoet zien die minstens drie keer zo hoog is.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-03-2021
defekterScheinwerfer_LR.jpg

Topsleeper gemonteerd met een grote klodder lijm

Op de Duitse A3 haalde de politie een Mercedes Atego van de weg die wel erg langzaam reed. Het 7,5 tons…
Nieuws
25-03-2021
tacho-uitlezen.jpg

Ruim anderhalve ton boete voor frauderende chauffeur en werkgever

De Duitse politie heeft na een onderzoek van maanden flinke boetes uitgedeeld aan een…
Nieuws
10-05-2017
polizeiheli.jpg

Duitse politie controleert vanuit helikopter

Om beter zicht te krijgen op de onderlinge afstanden van trucks, gaat de Duitse politie niet alleen vanaf…