Genoten van het DAF jubileumfeestje!

Nieuws
19-04-2018 | Door Tim de Jong

Deze week heeft DAF Trucks de internationale vakpers te gast gehad in Eindhoven, op de fabriek, in het museum en op de testbaan in St. Oedenrode. BIGtruck was erbij en dit is een voorproefje van wat de komende tijd in BIGtruck Online Magazine gaat komen.

DAF had flink uitgepakt, museum en fabrikant hebben uniek samengewerkt, zoveel werd duidelijk. Een keur van oldtimers en enkele youngtimers maakte op het testcircuit zijn opwachting. De avond tevoren werden we al door gepensioneerde medewerkers rondgeleid door het museum, het leverde leuke anecdotes op.

DAF liet niet alleen de oudjes flink werken op het circuit, ook het huidige truckaanbod stond klaar voor proefritten. Nu hebben we als BIGtruck vorig jaar al uitgebreid kennis gemaakt in het Zuid Limburgse. Maar toen daar een fraaie LZV in de zon stond te wachten, ja, toen moest het even gebeuren natuurlijk.

Zo mogelijk nog interessanter zijn de witte trucks die een hybride aandrijflijn hebben. We hebben het allemaal op een rijtje, en ja, dit wordt zeker de truck van de nabije toekomst die door DAF duidelijk wordt gepositioneerd als hun alternatief voor LNG.

Verder konden we getuige zijn van een platooningtest op de baan, waarbij we hebben ervaren hoe het is om met 70 km/h op elf meter van je voorligger te rijden. En wat er gebeurt wanneer er een begint te remmen.  Ja, dat is wel even wennen...

Zelfs een potje stoeien in het zand was mogelijk, met oude militaire trucks en met een vierasser CF 480-er die gewoon doorging in modder en zand. De wijze waarop DAF dit doet is feitelijk uniek, want erg ongedwongen en enorm veelzijdig wat betreft de informatiestroom. Binnenkort meer in BIGtruck!

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-02-2018
Volvo_Trucks_Series_1_1928_-_T24-1982-96.jpg

Jubileumjaar voor Volvo Trucks

Dit jaar is het precies negentig jaar geleden dat zowel Volvo als DAF werden opgericht. Beide bedrijven ontstonden in 1928,…
Nieuws
20-08-2018
John-Tarrent-and-his-DAF-2100-from-1984.jpg

Wie rijdt er nog met een oude DAF?

DAF Trucks is op zoek naar de oudste truck die nog steeds voor transporttaken wordt ingezet. De zoektocht richt zich…
Nieuws
02-03-2019
Heisterkamp_1.jpg

Speciale DAF voor honderdjarig Heisterkamp

Ter ere van het 100 jarig bestaan van Heisterkamp Transportation Solutions heeft het Oldenzaalse bedrijf één…