Gerard de Rooy in airbrush

Nieuws
16-07-2016 | Door Iep van der Meer

Tijdens de Iveco presentaties in Loon op Zand was er ook ruimschoots aandacht voor het Iveco Petronas Dakar team. Ton van Genugten reed demoritten terwijl Gerard rondliep en handjes schudde.

Niet dat Gerard zelf niet wilde rijden, hij wilde vooral zijn rug ontzien. Bij een avontuurtje met een buggy afgelopen weekend kwam hij wat onhandig terecht en zijn rug is al een zwak puntje. Maar even rustig aan dus. Na zijn grote winst in de Dakar vond Iveco het tijd worden voor een eerbetoon aan de inmiddels legendarische Dakar coureur. Op een nieuwe Iveco XP werd een prachtige airbrush gezet met Gerard die de Dakar trofee omhoog houdt. Gerard: ,,Ik vind het hartstikke leuk van Iveco dat het zo leeft bij dat merk en dit is toch een stukje waardering voor ons team. Het is dan ook een hele aardige geste om dit zo te doen, alleen weet ik nog niet of ik de auto ook kado krijg als geste. Hij zou wel passen in de De Rooy vloot. We hebben niet zo veel trekkers lopen maar voor één van onze LZV combinaties past hij wel!'' De opmerking over het kadootje gaat overigens met een dikke knipoog gepaard zoals we die kennen van Gerard..

Overigens is Team De Rooy dus niet mee met de Silk Way Rally die momenteel gereden wordt. Het team ziet die rally vooral als een test en dat past niet in het eigen testprogramma zoals dat eerder werd uitgestippeld. ,,Wij zijn vooral bezig met het testen van banden voor- en samen met Goodyear waar we afspraken mee hebben. Dat betekent dat we in een vast schema zitten waar de Silk Way rally absoluut niet in past'' aldus de teammanager van Team de Rooy.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-10-2016
Wuf.jpg

Wuf van Ginkel naar Team de Rooy

De geruchten gingen al wat langer maar nu is het officieel: Wuf van Ginkel start dit jaar voor Team De Rooy in de Dakar…
Nieuws
28-10-2018
A97K0871.jpg

Team De Rooy met vier trucks naar de Andes

Petronas Team De Rooy Iveco zal met vier trucks deelnemen aan de Dakar Rally. Naast Gerard de Rooy, Federico…
Nieuws
16-01-2016
unnamed_25.jpg

Gerard de Rooy wint Le Dakar 2016

Door de etappe van vandaag uit te rijden heeft Gerard de Rooy de Dakar van dit jaar gewonnen. Uiteindelijk deed hij 1…