Gerard de Rooy weer naar Dakar Rally Zuid Amerika

Geplaatst door

De kogel is door de kerk: Gerard de Rooy gaat de komende editie van Le Dakar weer meedoen in Latijns Amerika. Na een uitstapje naar de Africa Eco Rally keert Gerard daarmee weer terug naar de belangrijkste rally op de agenda.

De Africa Eco Rally was leuk en Gerard heeft daar genoten maar de sportieve uitdaging ontbrak een beetje. De doelstelling van Team De Rooy en haar sponsors is altijd om deel te nemen aan de meest uitdagende rally’s. Zoals het zich laat aanzien voldoet de Dakar 2019 in Peru hier volledig aan. Gerard: “Ik was graag weer naar Afrika gegaan, want daar ligt toch mijn hart, maar ik kan goed leven met de keuze voor Zuid-Amerika”, zegt Gerard de Rooy. “Voor onze sponsors Iveco en Petronas is het belangrijk dat ik daar rijd en ik zal er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Vanzelfsprekend blijf ik de ontwikkelingen in ‘rallyland’ op de voet volgen en is er voor de toekomst niets uitgesloten.” 

Met welke truck De Rooy op 6 januari in Lima aan de start verschijnt, is nog niet duidelijk. “Volgende week zijn we in Marokko om zowel de Iveco Powerstar met starre assen als die met onafhankelijke wielophanging uitgebreid te testen. De resultaten van die test zijn mede bepalend voor de beslissing met welk type ik de Dakar ga rijden.”

Wel al zeker is dat De Rooy in Zuid-Amerika meedoet met zijn vaste bemanning: navigator Moi Torrallardona en monteur Darek Rodewald. De samenstelling van de overige équipes die onder de vlag van Petronas Team De Rooy Iveco zullen deelnemen, wordt op korte termijn bekend gemaakt.