Gert Huzink morele winnaar in etappe 5

Nieuws
07-01-2021 | Door Tim de Jong

Hoewel het niet meetelt voor het klassement, heeft Gert Huzink in de Dakar-etappe van vandaag even laten zien waartoe hij met zijn hybride Renault in staat is. Hij finishte voor Pascal de Baar, die op zijn beurt net voor Martin van den Brink binnen kwam.

Huzink behoorde tot de eerste uitvallers van de rally. Maar de Renault doet het weer en buiten mededinging doet Team Riwald zo toch weer veel ervaring op. Met een tiende plek in de etappe van vandaag liet Huzink zien dat hij het nog kan. De etappe van vandaag toonde dat iedereen, ook de Russen, moeite hadden met navigeren. Alles en iedereen verloor daardoor tijd. De Witrus Viazovich viel wederom stil en werd daardoor nog minder relevant voor het eindklassement.

Pascal de Baar deed het ondanks navigatieproblemen wederom goed. Hij eindigde als elfde zo’n drie minuten voor Martin van den Brink. Die staat in het klassement nu negende, de Kamaz-trein is Martin toch echt voorbij gereden. Zolang beide mannen in de rally blijven, is de vraag wie zich beste Nederlander mag noemen. In elk geval niet William de Groot, die alles en iedereen heeft geholpen de afgelopen week, maar die nu zelf stil staat in de woestijn, zo’n 200 kilometer van het bivak. Hij zou wel wat hulp kunnen gebruiken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-08-2021
AB8I1101_FullHD.jpg

Riwald Dakar Team test nieuwe hybride rallytruck

Afgelopen weekend heeft het Riwald Dakar Team getest met de nieuwe versie van de hybride Renault truck.…
Nieuws
16-01-2020
Gert_Huzink_Renault.jpg

De snelheid zit er zeker in bij Gert Huzink

Gisteren wist Gert Huzink de maximale snelheid uit zijn hybride Renault rallytruck te halen. Het gevolg is…
Nieuws
14-11-2019
Riwald_1_LR.jpg

Riwald heeft vertrouwen in nieuwe hybride rallytruck

 De nieuwe Renault C460 Hybrid Edition rallytruck is de afgelopen periode stevig getest door het Riwald…