Gezellige maar snikhete open dag Boonstra Haulerwijk

Geplaatst door

Gisteren organiseerde Boonstra Transport uit Haulerwijk een open dag. Het honderd jaar jonge transportbedrijf pakte behoorlijk uit en greep de gelegenheid om aandacht te vragen voor duurzaamheid. Boonstra is de eerste vervoerder met een 100% elektrische zware trekker in dagelijkse inzet.

In een grote feesttent waren er toespraken van de Burgemeester van Oostellingwerf, Harry Oosterman, TLN voorzitter Arthur van Dijk en Carlo Wijers van TomTom met een lezing over de truck van de toekomst. Een boeiend verhaal waaruit duidelijk mag worden dat we aan de vooravond staan van grote veranderingen in de logistiek. Voor de feesttent stond daar een prachtig voorbeeld van met de elektrische Framo trekker. Deze truck, op basis van een MAN trekker, rijdt dagelijks tussen de productie in de Groninger binnenstad naar een warehouse, net buiten de stad. 

Boonstra Transport omvat momenteel een vloot van ruim honderd trucks en meer dan 150 medewerkers. Een groot deel van de trucks was te bewonderen tijdens de open dag, inclusief de nieuwste Scania R410 trekker.