Ginaf Rally Power stopt

Geplaatst door

We zagen het al aankomen maar het is nu officieel: Het rallyteam van Ginaf, 'Ginaf Rally Power' stopt er mee. Wuf van Ginkel reed in de afgelopen Dakar rally al voor team de Rooy maar nu is het ook echt over voor het eigen rallyteam.

Na vijftien jaar kwamen de gebroeders Edwin en Wuf van Ginkel tot de conclusie dat stoppen eigenlijk de enige overgebleven optie was. De focus kan daardoor volledig op het eigen bedrijf, Ginaf Service gelegd worden en dat is waar het allemaal uiteindelijk om draait. De vijftien jaar met het rallyteam waren bewogen jaren en er waren veel hoogte- en dieptepunten in de geschiedenis. Het runnen van een professioneel truck-rallyteam kost echter heel veel inzet van tijd, budget en passie, en dat moet niet ten koste gaan van het eigen bedrijf. 

Ginaf Rally Power maakte furore met de hoog gebouwde rallytrucks met hun Cat diesels en de onafhankelijke wielophanging van Timoney. De latere versie, lager gebouwd en met vierwiel- besturing heeft nooit het niveau bereikt wat met de eerdere Ginaf rallytrucks wel gehaald werd. Het rijden met zo'n 'studentenflatje' op wielen was een hele ervaring, daar kan ik zelf over meepraten. Ik mocht ooit met zo'n monster een paar rondjes rijden op een zompig weiland op de Veluwe. Wat een geweld, en wat een gewaarwording als je daarmee driftend een bocht door gaat!

Hoogtepunten in de historie waren de winst van de 'koninginnenrit' in 2007 en het behalen van een vierde plaats in dat jaar in het algemeen klassement in de laatste 'echte' Dakar rally in Afrika. Slechts een lekke band was toen het verschil met de nummer drie.

Vorig jaar reed Wuf van Ginkel al voor Team de Rooy en dat beviel hem uitstekend. ,,Een super professioneel team met goede spullen en een hele goede organisatie. Ik hoop dan ook dat ik dit jaar weer uit kan komen voor dit top team'' aldus Wuf. Overigens betekent het einde van het rallyteam niet automatisch ook het einde voor Ginaf Rally Service. ,,Dat is een onderdeel van Ginaf Service, ons bedrijf. Als er behoefte is aan service in de rally van klanten die met eigen- of gehuurde Ginaf trucks rijden dan zal Ginaf Rally Service gewoon weer meedoen. Of die behoefte er ook echt ontstaat is op dit moment echter nog niet duidelijk'' aldus Wuf van Ginkel.