Gouden Volvo FH500 voor jubilerend Melis Transport

Nieuws
11-10-2018 | Door Tim de Jong

Het honderdjarig jubileum van Melis Logistics uit Duiven werd opgeluisterd met een feest, een nieuwe titel en een unieke Volvo FH500!

Melis Logistics bestaat honderd jaar en met Marwin Melis heeft het bedrijf de vierde generatie van de familie Melis aan het roer. Afgelopen zaterdag gaf het bedrijf een feest ter gelegenheid van de honderdste verjaardag. In 1918 werd Melis Transport officieel opgericht, maar dat was niet het eerste contact met de transportwereld. Al jaren daarvoor vervoerde Marinus Melis personen met paard en wagen. Langzaam ontstond er ook steeds meer behoefte aan goederenvervoer. Toen Marinus Melis’ zoon Adrianus in 1930 het bedrijf overnam, kwam de focus dan ook meer te liggen op dit transport. Het duurde dan ook niet lang voordat Melis stopte met personenvervoer om zich nog meer te specialiseren in transport van goederen.

De transformatie naar een heus transportbedrijf gebeurde in de jaren zestig, toen in feite de hele Nederlandse transportbranche ontstond zoals we die nog goeddeels kennen nu.  Twee jaar geleden werd het bedrijf getroffen door een grote brand. Maar Melis zette door, herbouwde het hoofdgebouw en trok tal van nieuwe klanten en personeelsleden aan. Afgelopen zaterdag werd ook de honderdste truck ingewijd, een goudkleurige Volvo FH 500.

Als klap op de vuurpijl overhandigde de burgemeester van Duiven het bedrijf de titel Hofleverancier bij Koninklijke Beschikking.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-02-2018
Volvo_Trucks_Series_1_1928_-_T24-1982-96.jpg

Jubileumjaar voor Volvo Trucks

Dit jaar is het precies negentig jaar geleden dat zowel Volvo als DAF werden opgericht. Beide bedrijven ontstonden in 1928,…
Nieuws
18-08-2016
FullSizeRender.jpg

Aalt van Putten 40 jaar bij Wezenberg

Bij Wezenberg is chauffeur Aalt van Putten gehuldigd. Hij is veertig jaar werkzaam bij dit bedrijf, maar nog zeker…
Nieuws
01-12-2020
Jubileum_St._van_den_Brink_LR.jpg

St. van den Brink jubileert, maar zonder feest

Logistiek dienstverlener St. van den Brink bestaat per begin december 75 jaar. Het is een schoolvoorbeeld…