H.Essers neemt Gebr Hoefnagels Transport over

Nieuws
24-06-2019 | Door Tim de Jong

Logistiek dienstverlener H.Essers heeft het Nederlandse bedrijf Gebroeders Hoefnagels Transport, met vestigingen in Asten en Weert, overgenomen. Deze overname is onder voorbehoud van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Ze past volgens Essers in de verdere uitbreiding van het strategische marktsegment Infrastructuurlogistiek van H.Essers, en maakt het tevens mogelijk om het marktaandeel in Nederland aanzienlijk te verhogen. “Met deze overname worden we marktleider in de Benelux voor de logistieke dienstverlening voor alle bouw-, infrastructuur- en nutsbedrijven,” aldus CEO Gert Bervoets, die de 222 medewerkers van Hoefnagels en zaakvoerders Jan en Aloys Hoefnagels van harte welkom heet binnen de groep.

Door het toenemend gebruik van prefabelementen en modulaire bouwprocessen, waarbij kant-en-klare eenheden vooraf gemonteerd worden, stijgt ook de vraag naar passende logistieke mogelijkheden voor deze elementen. H.Essers Infrastructure speelt al een poos in op die vraag en was al een belangrijke speler in een groeiende nichemarkt. “De overname van Gebroeders Hoefnagels Transport, goed voor 25 miljoen euro omzet, stelt ons in staat om onze diensten én vloot uit te breiden en zo een one-stop-shop provider te worden die alle type voertuigen in huis heeft om ieder bouwgerelateerd element te vervoeren,” aldus Gert Bervoets. “Zo kunnen we nog klantgerichter te werk gaan. Bovendien is de overname een mooie opportuniteit om enerzijds onze activiteiten in Nederland uit te breiden en anderzijds onze sterke expertise van nutsbedrijven in te zetten bij onze Noorderburen.”

Voor de huidige directeuren, Jan en Aloys Hoefnagels, biedt de overname een gelegenheid om de toekomst van hun familiebedrijf en die van hun team te verzekeren. Sinds 1943 is het bedrijf, dat nationaal en internationaal actief is, uitgegroeid tot een professioneel transportbedrijf dat bekend staat om zijn flexibiliteit en klantgerichtheid. “Ondanks de sterke groei, hebben we het familiale karakter van ons bedrijf altijd weten te behouden,” klinkt het bij Jan en Aloys, die, net als hun team van 222 medewerkers, aan de slag blijven binnen het bedrijf. “Daarnaast hebben we altijd sterk ingezet op klantgerichtheid en flexibiliteit. Diverse raakvlakken met H.Essers dus, die, samengevoegd, een grote meerwaarde zullen zijn voor alle klanten.”

Grote vloot

De vloot van Hoefnagels telt 155 trekkers. Met die toevoeging aan capaciteit zal H.Essers voor de infrastructuurlogistiek markt beschikken over 389 trucks en 869 trailers.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2016
HZ_Logistics.jpg

HZ Logistics neemt meerderheidbelang in Mooy Beheer

Koelvervoerder H.Z. Logistics B.V. uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot…
Nieuws
24-11-2016
tab-noorwegen.jpg

Van Duijn neemt Tanke Transport over

Op 1 januari 2017 is Van Duijn de nieuwe eigenaar van Tanke Transport uit Poeldijk. ''Dit past in de strategie van…
Nieuws
18-01-2017
Vanderlee3.jpg

Van der Lee overgenomen door Vervaeke

Transportbedrijf Vervaeke, naar eigen zeggen Belgische marktleider in tanktransport binnen de chemische-en petroleumsector,…