H.Essers neemt Huktra over

Nieuws
27-02-2018 | Door Tim de Jong

Logistiek dienstverlener H.Essers heeft onlangs de Zeebrugse tankcontainerspecialist Huktra overgenomen.  Gerd en Tim Van Poucke, die als tweede generatie aan het hoofd staan van het familiebedrijf,  vonden in H.Essers de ideale partner om Huktra een nieuwe groeifase binnen te loodsen. De overname past voor H.Essers volledig in de verdere uitbouw van zijn marktaandeel in de chemie.

Familiebedrijf Huktra groeide sinds zijn oprichting in 1976 uit tot een van de belangrijke Europese intermodale logistieke dienstverleners op het vlak van chemische stoffen. Het beschikt over een vloot van 897 chemische tankcontainers voor het transport van allerhande chemicaliën. Huktra is gespecialiseerd in drie marktsegmenten: vloeibare bulk (anorganische stoffen, polymeren, speciale chemicaliën en consumentenchemicaliën), droge bulk (voeding) en poeders. De geografische locatie van Huktra, in de haven van Zeebrugge, vormt volgens Essers een strategische troef voor zowel Europese als intercontinentale intermodale bestemmingen. Het bedrijf mag chemische bedrijven als BASF, Eastman en Repsol tot zijn klanten rekenen.

Eigen maintenance center

Huktra heeft een omzet van 50 miljoen euro en telt zo’n 50 werknemers, verspreid over zijn vestigingen in België, Italië, Spanje en het VK. In Zeebrugge heeft het bedrijf tevens een eigen maintenance center van 20.000 vierkante meter. Zowel de huidige zaakvoerders Gerd en Tim Van Poucke als alle werknemers blijven aan boord.

Twee nieuwe landen

Door de overname zet H.Essers ook voet aan de grond in twee nieuwe landen, Spanje en het VK. “Voortaan zijn we met 71 vestigingen aanwezig in 17 landen,” aldus Gert Bervoets, CEO van Essers. “In eigen land sluit de overname dan weer naadloos aan bij de bouw van onze trimodale chemiesite, H.Essers Dry Port Genk, waarvan afgelopen vrijdag de eerste spadesteek plaatsvond, en onze recente investeringen op onze site in Wilrijk, met zijn isotankterminal en afvulinstallatie. Hierdoor kunnen we onze chemieklanten steeds betere totaaloplossingen bieden.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-04-2021
Dry_Bulk_activities_LR.jpg

Van den Bosch doet overname in Wales

Logistiek dienstverlener Van den Bosch neemt met ingang van 10 april 2021 de activiteiten van Tankspeed Logistics…
Nieuws
23-02-2018
Renault-Trucks-T-ILB-Logistics_1_lowres.jpg

Vanaf april mogen lege tankcontainers per LZV

TLN meldt dat het vervoer van lege tankcontainers toegestaan gaat worden  in LZV combinaties. "Het Ministerie…
Nieuws
14-11-2018
Jan_Maasdam_met_nieuwe_DAF_LR.jpg

Jan Maasdam realiseert zijn droom

Eigen rijder Jan Maasdam heeft zijn droomtruck: de topversie van DAF. Het is de XF 530, helemaal aangekleed en uitgerust…