Herpertz kiest sterkste versie MAN TGX

Nieuws
26-06-2017 | Door Tim de Jong

Kraanverhuurder Herpertz uit het Limburgse Heythuysen heeft onlangs een MAN TGX 26.640 6x4 BLS zwaar transporttrekker aangeschaft. Dit is de sterkste MAN die geleverd kan worden, en dan ook nog eens met twee aangedreven assen, voor een gebalanceerde overbrenging van een grote hoeveelheid kracht.

Herpertz besloot tot de aanschaf van deze MAN nadat er praktijktests waren uitgevoerd met een demotruck met hoge treingewichten. Daarbij werd de geladen combinatie onder andere op een steile helling in Limburg stil gezet. Uit stilstand reed de MAN probleemloos weg met 110 ton treingewicht. Dit, dankzij de speciale software die de combinatie en diens chauffeur in staat stelt probleemloos en zonder mogelijke haperingen op te trekken en deel te nemen aan het verkeer.

Enorm motorvermogen

Kenmerk van de 640 pk trekker is een 15,2 liter zescilinder motor met twee turboladers. Die zorgen ervoor dat de MAN al bij lage toeren beschikt over een enorm motorvermogen en dito koppel. Extra maatregelen in de aandrijflijn zijn nodig om al die kracht veilig en verantwoord over te brengen, waarbij de chauffeur altijd de overtuiging heeft dat de rit veilig verloopt. Om die reden worden aan de transmissie en de koppeling van deze zwaar transporttrekker de hoogste eisen gesteld.

Zware taak

De nieuwe aanwinst wordt door heel Nederland maar ook daarbuiten ingezet. De kranen van Herpertz zijn gewild. De nieuwe trekker wordt in eerste instantie ingezet voor het trekken van ballasttrailers, die regelmatig een GTW halen van 110 ton. Daarnaast wordt de trekker ingezet voor exceptioneel vervoer van ongeveer soortgelijke gewichten als genoemd. De chauffeur van de trekker gaat er qua vermogen flink op vooruit en hij roemt de koppeling en natuurlijk het feit dat de MAN met zijn krachtige D38 motor zijn zware werk doet zonder noemenswaardig geluid te maken.

Herpertz heeft een vloot van circa dertig trucks, waarin het aandeel MAN groeiende is. Het bedrijf is al tien jaar klant van MAN. Behalve in exceptioneel vervoer en vervoer om de kraanverhuur te ondersteunen, doet Herpertz ook bergingswerk. De trucks leggen zo'n 50.000 kilometer op jaarbasis af. Herpertz kan alle gewenste typen en soorten kranen, al dan niet mobiel, aanbieden voor de verhuur. Het bedrijf verhuurt ook verreikers, hijshulpmiddelen en heftrucks en heeft een afdeling die gespecialiseerd is in industriële verhuizingen. Onlangs opende Herpertz een nieuwe vestiging, in Nederweert, pal aan de A2.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-11-2019
vanwieren24-906190.jpg

Van Wieren Emmeloord breidt uit met MAN

Van Wieren Special BV uit Emmeloord heeft twee nieuwe MAN TGX 26.500 XXL trekkers in gebruik genomen. De compleet…
Nieuws
24-12-2018
Ale_Norway_2.jpg

Ale vervoert transformatoren door Noorwegen

Zwaar transport specialist ALE rondde eerder dit jaar een project af waarbij het bedrijf zeven transformatoren…
Nieuws
11-12-2019
stravers1_LR.jpg

Vier sterke MANnen voor Stravers uit Veghel

STK Stravers Torenkranen uit Veghel verhuurt ruim 125 torenkranen die voor de bouw worden ingezet. Het bedrijf…