Hoe Deutsche Post een autofabriek werd

Geplaatst door

Duitsland heeft er een autofabriek bij uit onverwachte hoek. Eén van de grootste klanten van een merk als Volkswagen besloot zelf dan maar auto's te gaan bouwen, want VW kon kennelijk niet aan de specifieke vraag voldoen.

De Duitse posterijen willen namelijk elektrische auto's voor bestelwerk, en daar was geen goede oplossing voor bij de traditionele automerken. We zagen eerder al dat een hele nieuwe speler als Tesla ineens de markt op kwam, en dat lijkt in Duitsland nu te gebeuren met de Deutsche Post. Kennelijk wil de auto-industrie maar niet omschakelen naar alternatieve aandrijvingen, hoe hard de markt daar ook om vraagt. 

Nu is de zogenaamde 'Streetscooter'' niet direct een heel sierlijk voertuig of zo, maar het is wel een praktisch ding. Overigens heeft deze besteller Nederlandse roots, want ooit zagen wij hem al als Spijkstaal op de Reinigings Demo Dagen in Lelystad. Deutsche Post heeft nu een fabriek opgezet tot 20.000 van die bestelwagens per jaar van de band gaan rollen. De helft van de productie is voor de post zelf, de rest wordt geleverd aan andere bedrijven.

Wat een ontzettende gemiste kans voor de traditionele automerken, want die tienduizend gele elektrische karretjes waren anders gewoon VW Caddy's geweest.

Lees meer hierover op onze milieusite!