Hollandse armada gereed voor Dakar 2017!

Nieuws
24-11-2016 | Door Tim de Jong

Niet minder dan negentien truck equipes van Nederlandse bodem doen mee aan de Dakar editie van 2017. Die begint in Paraguay, in de hoofdstad Asunción en gaat via het Boliviaanse La Paz over de Andes naar  San Juan en dan dwars door Zuid Amerika naar finishplaats Buenos Aires.

Vorig jaar was het natuurlijk groot feest: niet de oppermachtige Russen, maar 'onze' Gerard de Rooy ging met het hoogste eer strijken. Dat deed Gerard in 2012 ook al eens. De morele winnaar was natuurlijk Mammoet Rallysport, dat ondanks de afgebrande truck van Martin van den Brink, toch een etappezege pakte met een ontketende Pascal de Baar. Het is voor iedereen duidelijk waartoe dit team in staat is.

Dat geldt ook voor het Veka MAN Eurol team dat met Hans Stacey en Peter Versluis over uitstekende routiniers beschikt die zo maar een etappe kunnen winnen.  Stacey was in 2007 overall winnaar van de rally.

Verder doen er twee Scania torpedo's mee, probeert Jos Smink het met de Ginaf en opvallend is natuurlijk dat Wuf van Ginkel nu ook uitkomt voor het Iveco-team van favoriet Gerard de Rooy. Verder doen er enkele Ginaf's, DAF's en wederom een Mercedes Unimog mee. Start is op 2 januari in Asunción. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-01-2017
fotobuggyra.jpg

Tsjechen succesvol bij eerste Dakar-etappe

In de eerste korte etappe was weinig te winnen, maar veel te verliezen. De etappe werd gewonnen door Kolomy…
Nieuws
04-01-2017
Martin-etappe2-Dakar2017.jpg

Eerste etappewinst voor Van den Brink

Na jaren lang bloed zweet en tranen heeft Matin van den Brink gisteren eindelijk daad bij het woord gevoegd en zijn…
Nieuws
05-01-2017
fotoRedBull.jpg

Kamaz winnaar zware etappe

De derde etappe was in twee stukken gehakt, maar daarom niet minder zwaar. Dit keer geen Nederlanders op het podium, maar een…