Hollandse armada gereed voor Dakar 2017!

Geplaatst door

Niet minder dan negentien truck equipes van Nederlandse bodem doen mee aan de Dakar editie van 2017. Die begint in Paraguay, in de hoofdstad Asunción en gaat via het Boliviaanse La Paz over de Andes naar  San Juan en dan dwars door Zuid Amerika naar finishplaats Buenos Aires.

Vorig jaar was het natuurlijk groot feest: niet de oppermachtige Russen, maar 'onze' Gerard de Rooy ging met het hoogste eer strijken. Dat deed Gerard in 2012 ook al eens. De morele winnaar was natuurlijk Mammoet Rallysport, dat ondanks de afgebrande truck van Martin van den Brink, toch een etappezege pakte met een ontketende Pascal de Baar. Het is voor iedereen duidelijk waartoe dit team in staat is.

Dat geldt ook voor het Veka MAN Eurol team dat met Hans Stacey en Peter Versluis over uitstekende routiniers beschikt die zo maar een etappe kunnen winnen.  Stacey was in 2007 overall winnaar van de rally.

Verder doen er twee Scania torpedo's mee, probeert Jos Smink het met de Ginaf en opvallend is natuurlijk dat Wuf van Ginkel nu ook uitkomt voor het Iveco-team van favoriet Gerard de Rooy. Verder doen er enkele Ginaf's, DAF's en wederom een Mercedes Unimog mee. Start is op 2 januari in Asunción.