Inspectie beboet weekend cabinekampeerders

Geplaatst door

Afgelopen weekend is de inspectie actief geweest op de A12 bij Bodegraven en Reeuwijk. De instantie heeft de controles toegespitst op het controleren van de weekendrust en of die in de cabine genoten werd.

Er werden dertien chauffeurs gecontroleerd waarvan ere zes hun weekend in de cabine doorbrachten. Tegen hun werkgevers zijn boetes à € 1.500,- in rekening gebracht.

Als redactie van BIGtruck zien we dat de inspectie vrijwel dagelijks op pad is en daar frequent twitterberichten over verstuurt. Daarbij hebben we de indruk dat zodra de inspecteurs in beweging komen, ze dagelijks voor vele duizenden euro's aan boetes uitschrijven. Het gaat daarbij niet alleen over de weekendrust, maar ook over gemanipuleerde tachografen en het rijden op de kaart van een ander of zonder kaart.

Je zou zeggen dat dit ruim voldoende aanleiding is om de inspectie uit te breiden met meer personeel en meer voertuigen met controle-apparatuur. We weten nog wel meer plekken waarvan we vermoeden dat er flink veel chauffeurs het hele weekend op de parking doorbrengen, en die parking in niet al te florissante staat achter laten. We noteren de A17 bij Moerdijk, de A20 bij Vlaardingen, de A13 bij Delft, de A28 bij Nunspeet.  En dan heb ik het nog niet over de regio midden- en oost-Brabant en de regio Venlo.