Inspectie doet vangst na controle bij Venlo

Geplaatst door

Vijf transporteurs van zeecontainers zijn betrapt op manipulatie met tachografen. De bedrijven manipuleerden de techniek van zeven vrachtwagens, ontdekte de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) vrijdag bij een wegcontrole in Venlo. Twee andere transporteurs mogen niet meer rijden omdat zij geen bedrijfsvergunning bezaten.

De transporteurs die sjoemelden met de tachografen zijn drie Nederlandse en twee buitenlandse containervervoerders. Per overtreding kan dit oplopen tot een boete van 4400 euro. Ook moeten zij weer schone apparatuur installeren.

De transporteurs die betrapt zijn op het rijden zonder vergunning, een Nederlander en een Duitser, moeten hun vrachtwagens stilzetten totdat de papieren in orde zijn. De boete die hier op staat, kan oplopen tot 4300 euro per overtreding. Het Openbaar Ministerie handelt deze boetes af. Rijden zonder vergunning is concurrentievervalsend voor bedrijven die wel de juiste papieren hebben.

Gesjoemel met tachografen brengt bovendien de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van chauffeurs in gevaar én de veiligheid van andere weggebruikers. Dat is ernstig, aldus de ILT.