Inspectie nam tijdelijk trucks in beslag

Nieuws
01-03-2018 | Door Tim de Jong

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de politie hebben in februari 2 vrachtwagens van een transportbedrijf in West-Brabant elders gestald zodat ze de weg niet meer op konden. Op verzoek van de ILT heeft de Britse inspectiedienst ook enkele vrachtauto’s van deze firma stilgezet.

Na een faillissement reed de vervoerder vanaf begin dit jaar in binnen- en buitenland rond zonder eigen bedrijfsvergunning. Om dit te verhullen, werden vergunningbewijzen voor het wegvervoer van een ander transportbedrijf gebruikt, aldus de inspectie.

Na de actie van de inspectie heeft het bedrijf uiteindelijk zelf de vrachtwagens op het eigen terrein gehouden totdat begin deze week alle vergunningen in orde waren. De ILT heeft hierop de 2 vrachtwagens vrijgegeven. Ook die in Groot-Brittannië mochten weer gaan rijden.

Het bedrijf heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder vergunning. Daar staat een boete op die kan oplopen tot € 4.300 per overtreding. De afhandeling hiervan ligt bij het Openbaar Ministerie. Het bedrijf beschikt over bijna 30 vrachtwagens.

De ILT heeft de vervoerder die zijn bedrijfsvergunningen ‘uitleende’, ook een proces-verbaal opgelegd. Ook hierop staat een boete die kan oplopen tot € 4.300 per overtreding.

De inspectie ziet streng toe op transporteurs zonder vergunning. Want dit is concurrentievervalsend voor bedrijven die wel volgens de regels werken. Naast het opleggen van een proces-verbaal kan de ILT een last onder dwangsom opleggen of bestuursdwang (stilleggen van een bedrijf of onderdelen ervan) toepassen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-02-2017
iveco-stralis-marting-wismans-venlo-10x-1280x903-nl.jpg

Wismans is vergunning kwijt

Transportbedrijf Martin Wismans uit Venlo is zijn vergunning kwijt. Dat meldt het Dagblad De Limburger.
Nieuws
21-04-2021
Foto_Britse_M20_december_2020_LR.jpg

Britten schrappen Kent Access Permit

Alsof de Brexit zelf al niet genoeg problemen met zich meebracht, bedachten de Britten het afgelopen najaar van 2020…
Nieuws
30-04-2020
dienstauto-ilt-en-klpd-1920x1280.jpg

Handhavers legden voor 3 miljoen aan boetes op

Samenwerkende overheidsorganisaties hebben in 2019 in de strijd tegen misstanden in de transportsector 54…