Investeerders nemen Schenk Transport over

Nieuws
17-08-2021 | Door Tim de Jong

De Franse investeerder Argos Wityu heeft een overeenkomst bereikt met de aandeelhouders van Schenk Tanktransport en wordt meerderheidsaandeelhouder van de in Nederland gevestigde leverancier van logistieke diensten voor het transport van gassen en vloeistoffen.

Argos Wityu, een pan-Europees private equityfonds, heeft met de huidige aandeelhouders, Harry en Arjan Schenk, een overeenkomst bereikt om een meerderheidsbelang te verwerven in het bedrijf dat hun naam draagt. Via deze investering zal Argos beide broers helpen om voor het bedrijf een stabiele transitie van aandeelhouders en management te verwezenlijken. 

Groei

Sinds het bedrijf in 1925 door de familie Schenk werd opgericht, heeft het zich ontwikkeld van een transportbedrijf in zand en grind tot een logistieke partner gespecialiseerd in complexe logistieke diensten voor gassen en vloeistoffen. Met Harry en Arjan Schenk kwam aan het einde van de jaren tachtig de derde generatie aan het roer. Het bedrijf diversifieerde zijn activiteiten van zuiver wegtransport van brandstoffen naar logistieke dienstverlening voor industriële gassen, LNG, chemische stoffen, brandstoffen, smeeroliën, LPG, bitumen en vloeibare voedingsproducten, allen producten waarvoor complexe logistieke handelingen nodig zijn. Tijdens dat diversificatieproces hield de groep al pro-actief rekening met het toenemende belang van duurzaamheid, een factor die al een aantal jaar mede bepalend is voor haar strategie.

900 trucks, 1600 man

Inmiddels bekleedt de groep op dat vlak een toonaangevende positie in de markt. Zowel Argos als de gebroeders Schenk verbinden zich er toe om verder te bouwen op die huidige sterke positie opdat Schenk als bedrijf mee vorm geeft aan een duurzame logistieke sector. Schenk is uitgegroeid tot een organisatie die meer dan 1.600 werknemers in dienst heeft en een omzet van meer dan € 200 miljoen realiseert. Vanuit haar kantoren in Nederland, Duitsland, België en Luxembourg beheert het een dicht netwerk van last-mile-aansluitingen met een uitgebreide vloot van 900 moderne trucks en tankwagens, terwijl het kantoor in Nederland tevens intermodale diensten aanbiedt met een vloot tankcontainers. Schenk streeft in zijn dienstverlening altijd naar efficiëntie en uitmuntende kwaliteit, wat blijkt uit de langdurige relaties die het in al zijn productsegmenten met klanten onderhoudt.

Onder de leiding van Harry en Arjan Schenk heeft het bedrijf de laatste 30 jaar een succesvol parcours afgelegd. Nu kijken ze vooral naar de toekomst: de broers willen de weg vrijmaken voor een transitie in een stabiele omgeving, de activiteiten in bestaande en nieuwe productsegmenten blijven uitbreiden en nieuwe logistieke nevendiensten aanbieden. Harry en Arjan behouden een aanzienlijk belang in het bedrijf en blijven co-CEO om de continuïteit te verzekeren tot er een geschikte opvolger is gevonden. De transactie moet nog door de Nederlandse toezichthouders en de Ondernemingsraad worden goedgekeurd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-05-2016
wagenborg-daf.jpg

Lubbers neemt deel Wagenborg Nedlift over

Lubbers Logistics Group, actief in de petrochemie, is voornemens de divisie Speciaal Wegtransport van Wagenborg…
Nieuws
10-01-2019
westdijk_balvert.jpg

Westdijk Transport neemt Balvert over

Westdijk Transport B.V. heeft de bedrijfsactiviteiten van het in Nieuwveen gevestigde Balvert & Zn B.V. per 7…
Nieuws
20-10-2020
Koopman_excl.jpg

Smink verandert naam in Koopman Exclusive

Sinds 2017 maakt Smink Transport deel uit van de Koopman Logistics Group. Met de overname breidde Koopman haar…