Nieuws
12-02-2018 | Door Iep van der Meer

Het meenemen van voldoende brandstof bij een 6x2 trekker wordt door Iveco op creatieve wijze opgelost. Vooral als er ook nog eens een hydrauliek installatie is opgebouwd blijft er op een 6x2 Euro-6 trekker normaal maar bar weinig ruimte over voor een tank. Iveco biedt sinds enige tijd de mogelijkheid voor een extra brandstoftank in de achteroverbouw. Cor van der Spek koos voor die optie bij zijn nieuwe Iveco trekker.

Deze nieuwe trekker is uitgerust met Hi-Way cabine, 460pk sterke 11-liter dieselmotor, gestuurde voorloopas en hydrauliekinstallatie. Ook heeft Van der Spek gekozen voor een uniek optie van Iveco voor voorloopas-trekkers: een 260-liter brandstoftank in de achteroverbouw. De grote kunststof tank is achter aan het chassis gemonteerd en daarbij zijn de achterlichten geïntegreerd in de tank. 

Cor van der Spek is een Iveco liefhebber van het eerste uur. Het wagenpark van Cor van der Spek bevat verschillende Iveco Stralis trekkers. Ook heeft Van der Spek een Magirus-Deutz (één van de vijf merken waaruit IVECO is ontstaan) uit 1986 met 3-zijdige kipperopbouw. De nieuwste truck in het wagenpark is een 460pk en 2150Nm sterke Iveco Stralis met zeer ruime Hi-Way cabine waarin de chauffeurs van het bedrijf uit Poederoijen beschikken over alle ruimte en comfort tijdens het werk en de rustmomenten.

Voor het transport van mest heeft Cor van der Spek gekozen voor een meesturende en hefbare voorloopas met een draagvermogen van 7,5 ton. Voor het aandrijven van de pompen op de tank- en walkingfloor trailers is een hydrauliekinstallatie gemonteerd. Het exterieur van de nieuwe Stralis van Cor van der Spek is stijlvol uitgevoerd in de herkenbare huisstijl van Cor van der Spek. De verstralers, zwaailampen en luchthoorns op het dak maken het voertuig compleet.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-02-2018
Tontrans_1_LR.jpg

Twee Iveco's Stralis 480 voor TonTrans

Logistiek dienstverlener Tontrans uit Best heeft recent twee nieuwe Iveco Stralis trekkers in de vaart genomen.…
Nieuws
10-05-2019
Aluned_BV.jpg

Complete Iveco Stralis voor Aluned

Aluned BV uit Zwijndrecht heeft een nieuwe Stralis AS440S42T/P in gebruik genomen. Deze 4x2 trekker is uitgerust met…
Nieuws
23-05-2017
Iveco500-RutteLR.jpg

Iveco Trakker met 500 pk voor Rutte

Onlangs heeft Rutte Groep uit Amsterdam een imposante nieuwe trekker in bedrijf genomen: Een Iveco Trakker 6x4 met…