Iveco's voor Van Vliet Transport

Nieuws
02-03-2018 | Door Iep van der Meer

Van Vliet Transport uit Vianen heeft zes nieuwe Iveco Stralis trekkers aan de vloot toegevoegd. Het gaat om trucks met de non EGR Cursor 11 dieselmotor met 420 pk. De trucks worden door Van Vliet ingezet voor zowel de nationale distributie als voor internationaal transport.

De Iveco's zijn uitgerust met de Hi-Way cabine waarin de chauffeurs alle ruimte tot hun beschikking hebben tijdens het werk en de rustmomenten. Achter de Cursor 11 dieselmotor is de nieuwe Hi-Tronix volautomatische versnellingsbak gekoppeld. Dat is de Iveco benaming voor de ZF Traxon. Die bak staat voor razendsnel en precies schakelen.

De trucks beschikken verder over het Iveconnect navigatie en multimediasysteem met Driver Style Evaluation om het rijgedrag van de chauffeur te optimaliseren. Verder is er de GPS Predictive Drive, Iveco's eigen predictive cruisecontrol. Hiermee anticipeert het voertuig op naderende hellingen of afdalingen in de route. Door het vroegtijdig op- of terugschakelen of het in de vrijloop zetten van de automatische versnellingsbak wordt brandstof bespaard en hoeft er minder aanspraak gemaakt te worden op de remmen van de trekker en de trailer. 

Van Vliet Transport beschikt over een wagenpark van ruim 100 trekkende eenheden. Het bedrijf streeft ernaar om het gehele wagenpark in 2018 nog te laten voldoen aan de Euro-6 emissienorm. Het bedrijf verzorgt nationale en internationale transporten van doe-het-zelfproducten, disposables, pallet- en stukgoederen en producten voor de chemische en farmaceutische industrie. Naast transport beschikt Van Vliet over meerdere warehouses van totaal ruim 100.000 vierkante meter.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-02-2018
Tontrans_1_LR.jpg

Twee Iveco's Stralis 480 voor TonTrans

Logistiek dienstverlener Tontrans uit Best heeft recent twee nieuwe Iveco Stralis trekkers in de vaart genomen.…
Nieuws
10-05-2019
Aluned_BV.jpg

Complete Iveco Stralis voor Aluned

Aluned BV uit Zwijndrecht heeft een nieuwe Stralis AS440S42T/P in gebruik genomen. Deze 4x2 trekker is uitgerust met…
Nieuws
23-05-2017
Iveco500-RutteLR.jpg

Iveco Trakker met 500 pk voor Rutte

Onlangs heeft Rutte Groep uit Amsterdam een imposante nieuwe trekker in bedrijf genomen: Een Iveco Trakker 6x4 met…