Iveco S-Way demodagen van start

Geplaatst door

Vandaag zijn de Ride & Drive dagen van start gegaan van Iveco. Klanten en relaties zijn uitgenodigd om nader kennis te maken met de ingrijpend vernieuwde truckserie van Iveco, de S-Way. BIGtruck reed al even een rondje in de omgeving van Amsterdam.

Daar fungeerde de vestiging van Schouten in het westelijk bedrijvengebied, als basis voor niet minder dan tien demotrucks. Die werden van meet af aan gretig gebruikt door de vele relaties die hadden bevestigd te zullen komen. Iveco kreeg tot dusverre ruim 600 aanmeldingen. Dus de verkopers kunnen aan de bak en de trucks staan nauwelijks stil.

Een ronde met de S-Way leerde dat deze ook in hevige regen erg stil is en dat een grijs Hollands herfstdagje geen invloed heeft op de adaptieve cruise-control. Het nieuwe stuurwiel en de nieuwe displays en knoppen-lay-out wennen erg snel. Al meteen in de omgeving van Schiphol schakelt de ACC de transmissie vrij en rolt de Iveco neutraal door en zoals viel te verwachten schakelt de elektronica bak en motor ook weer in wanneer dat nodig is. Mooi, want het is vrijwel altijd druk in ons land, dus fijn dat de S-Way dit voor je doet. Let op de nieuwe stoelen, in combinatie met het nieuwe stuurwiel is dat een grote stap vooruit. De beleving van de S-Way is veel moderner dan van de Stralis. Alle assistentiesystemen die we nu kennen zitten erop. De spiegel rechts staat van de voorruitstijl af, dus de dode hoek is daar verkleind. De koelkast is nieuw en is makkelijker in de omgang. De S-Way heeft nog wel een echte handremhendel maar dat ervaren wij zeker niet als een nadeel.

Donker rood

Let op de ‘Magirus’-verisie van de Nederlandse importeur. Die is niet blauw met rood gespoten, maar met donkerrood metallic. Het geeft de Magirus-versie van de S-Way een duidelijk mooier uiterlijk.

De demodagen van Iveco worden behalve in Amsterdam ook in Etten-Leur, Hoogeveen, Tiel en Venlo gehouden, tot en met 30 november.

Video's