Nieuws
20-10-2021 | Door Iep van der Meer

Na de Iveco S-Way Magirus Edition komt het merk nu met een Turbostar Edition. Hiermee laat het Italiaanse truckmerk zien dat het de historie koestert en dat is geheel terecht. De Turbostar was ooit een revolutie en feitelijk is was de introductie van de S-Way dat ook.

Met de komst van de S-Way rekende Iveco af met het jarenlang wat saaie imago. Ineens stond er een truck met een fraai design waar menig chauffeur wat moois van weet te maken. Met de nieuwe Turbostar Edition brengt het merk een soort eerbetoon aan de iconische Turbostar. Een truck die in de jaren 80 erg populair was. Dat kwam mede door de fraaie V8 motor met 420 pk die er in stond, maar ook door de voor die tijd ongekend ruime en brede cabine. Er werden maar liefst 50.000 exemplaren verkocht in die tijd. 

Iveco Turbostar

De nieuwe S-Way moet het doen met zes cilinders, maar met hogere vermogens dan de Turbostar. De Turbostar Edition is voorzien van de Cursor-13 motor met 570 pk in combinatie met de bekende TraXon 12 bak die door Iveco Hi-Tronix wordt genoemd. Met LED koplampen, rijstijlevaluatie, Driver Attention Support en een geintegreerd bandenspannings controle systeem is de Turbostar Edition helemaal een truck van deze tijd, maar dan met de roemruchte naam van toen.

Link naar het verleden van Iveco

De styling van de truck is een knipoog naar het verleden met de bekende kleuren die doen herinneren aan de introductie van de originele Turbostar. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-06-2020
Afbeelding_persbericht_Nouwens_Transport1_1.jpeg

Iveco S-way voor Nouwens Transport Breda

Nouwens Transport groeit verder door de uitbreiding van de vloot met twee stuks Iveco S-WAY trekkers. De eerste…
Nieuws
23-01-2023
Remie Transport (3)

Twee Iveco S-Way trekkers voor Remie Transport

Remie Transport heeft twee nieuwe Iveco S-Way trekkers in gebruik genomen. De ADR gekeurde trekkers zijn…
Nieuws
09-03-2023
Sveistrup Iveco (6)

Iveco S-Way Nordic Style

Het Deense Sveistrup Transport & Spedition heeft een opvallende Iveco S-Way op de weg gezet. De drie- assige 570 pk sterke…