Iveco Stralis Euro-6 RoadTest uit 2013!

Geplaatst door

We hebben al enige tijd geen Iveco trucks meer gehad op onze testroute maar daar wordt voor volgend jaar aan gewerkt. Intussen kijken wij even terug naar.. 2013. Toen had de Stralis Hi-Way Eur0-6 de primeur op onze BIGtruck testroute en daar zette deze Italiaan een keurig cijfer neer!

Onder de kop 'Geen kapsones' volgt een kennismaking met wat toen de 'International Truck of the Year' was. Iveco deed het toen al zonder EGR in de 460 pk sterke Cursor 11 motor en dit was dus al een Euro-6 truck. Aangezien het de allereerste BIGtruck RoadTest ooit was hadden we zelf nog niet eens een testoplegger. Onze BIGtruck Pacton oplegger was nog in de maak en om die reden bleef de fraaie Italiaanse trailer er achter. Dat zal de verbruikcijfers best een beetje flateren trouwens, maar met een verbruik op het vlakke gedeelte van 1 op 3,92 benadert de Stralis al heel mooi een eervol lidmaatschap van de Club van 1 op 4. 

Klik hier voor de allereerste BIGtruck ooit met de Iveco test. En check het filmpje ook nog even. Ook dat was ons allereerste BIGtruck filmpje. Inmiddels is het al ruim 285.000 keer bekeken! 

Video's