Iveco Stralis Euro-6 RoadTest uit 2013!

Nieuws
10-11-2016 | Door Iep van der Meer

We hebben al enige tijd geen Iveco trucks meer gehad op onze testroute maar daar wordt voor volgend jaar aan gewerkt. Intussen kijken wij even terug naar.. 2013. Toen had de Stralis Hi-Way Eur0-6 de primeur op onze BIGtruck testroute en daar zette deze Italiaan een keurig cijfer neer!

Onder de kop 'Geen kapsones' volgt een kennismaking met wat toen de 'International Truck of the Year' was. Iveco deed het toen al zonder EGR in de 460 pk sterke Cursor 11 motor en dit was dus al een Euro-6 truck. Aangezien het de allereerste BIGtruck RoadTest ooit was hadden we zelf nog niet eens een testoplegger. Onze BIGtruck Pacton oplegger was nog in de maak en om die reden bleef de fraaie Italiaanse trailer er achter. Dat zal de verbruikcijfers best een beetje flateren trouwens, maar met een verbruik op het vlakke gedeelte van 1 op 3,92 benadert de Stralis al heel mooi een eervol lidmaatschap van de Club van 1 op 4. 

Klik hier voor de allereerste BIGtruck ooit met de Iveco test. En check het filmpje ook nog even. Ook dat was ons allereerste BIGtruck filmpje. Inmiddels is het al ruim 285.000 keer bekeken! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-09-2016
Nord1.jpg

Iveco Stralis Hi-Way voor Nord Cargo

Nord Cargo uit Klundert heeft een Iveco Stralis Hi-Way trekker in gebruik genomen. De opvallend frisse witte truck…
Nieuws
02-02-2018
Weverwijk_4.jpg

Iveco Stralis 6x2 voor Van Weverwijk

Recent heeft Van Weverwijk B.V. een nieuwe Iveco Stralis in gebruik genomen. Deze 3-assige motorwagen met Hi-Way cabine…
Nieuws
19-11-2020
IEP_1596_1.jpg

Roadtest Iveco S-Way diesel

Iveco schrijft een nieuw hoofdstuk met de S-Way. BIGtruck testte de nieuweling en vroeg zich af of de verbeterpunten waar we…