Iveco Stralis kraanwagens voor Bouwcenter Nelemans

Geplaatst door

Onlangs heeft Bouwcenter Nelemans uit Etten-Leur twee Iveco Stralis kraanwagens in ontvangst genomen. Het complete pakket wat Iveco Schouten Etten-Leur kon bieden gaf de doorslag. Henry van den Berg licht namens Bouwcenter Nelemans verder toe: “Twee chauffeurs hebben een proefrit gemaakt met een vergelijkbare vrachtwagen waar we naar op zoek waren en zij kregen een goed gevoel bij de Iveco bakwagen. Vanuit daar hebben we alles verder in gang gezet.”

Bij de zoektocht naar een kraanwagen werden verschillenden merken uitgenodigd. Iveco deed het beste aanbod, omdat zij zowel de opbouw van de wagen konden verzorgen als de kraan en de bak.  “Het belangrijkste vind ik dat de chauffeurs die met de wagen moeten werken er blij mee zijn. Zij moeten hier tenslotte de hele dag mee op pad,” aldus Van den Berg. De kraanwagens worden ingezet voor het leveren van bouwmaterialen bij klanten op iedere gewenste locatie. Deze leveringen vinden hoofdzakelijk plaats in het zuiden van Nederland en in de regio Den Haag. 

Technische keuzes

Bij de nieuwe bakwagens is er sprake van ruim 15 ton laadvermogen, een baklengte van minimaal 6 meter, een vooras van 9 ton, tweede as van 11,5 ton en een meesturende liftas van 7,5 ton.