Nieuws
22-02-2018 | Door Iep van der Meer

G.J. Crienen Transport en Aannemingsbedrijf heeft een Iveco Trakker 6x6 met een wide spread gestuurd tandemstel in bedrijf genomen. De Iveco werd door Veldhuizen voorzien van het wide spread tandemstel waardoor wendbaarheid en laadvermogen toenamen.

De vooras werd door Veldhuizen opgewaardeerd naar 10 ton terwijl de beide achterassen door de wide spread opstelling van 181 cm ieder goed zijn voor 11,5 ton. Dat resulteert in een totaal GVW van 33 ton. Het Veldhuizen stuursysteem is uiterst eenvoudig en puur mechanisch. Dat had zeker de voorkeur van de firma Crienen, aangezien het bedrijf in het verleden de nodige storingen mee heeft gemaakt met elektronisch gestuurde assen. Het Veldhuizen systeem is niet alleen bijzonder eenvoudig maar ook onderhoudsarm. 

Het eigen gewicht van de Iveco is inclusief twee-zijdige kipper en de Palfinger Epsilon Q180Z kraan 17.700 kilo. In dat gewicht is ook de Bakker grijper van het model IDDV EZ 090 meegenomen. Het netto laadvermogen van de Iveco met kipper en knijperkraan bedraagt ruim 15 ton.